Annons:

DUDEK NÄRA ANDRA GP-SEGERN – SNUVADES AV LINDGREN

Fredrik Lindgren fick kliva högst upp på prispallen i GP-tävlingen i Prag.

DUDEK NÄRA ANDRA GP-SEGERN – SNUVADES AV LINDGREN

Dackarnas Patryk Dudek var nära att ta sin andra GP-seger i karriären i kvällens tävling i Prag. Fredrik Lindgren ville dock annat och tog sig förbi Dudek precis innan mållinjen.

Annons:

Både Patryk Dudek och Fredrik Lindgren inledde GP-tävlingen på Marketastadion i Prag ganska svagt poängmässigt. Men de båda kom igen med besked och var tävlingens två starkaste kort på slutet.

I finalheatet ledde Patryk Dudek nästan från start till mål. Fredrik Lindgren var dock precis bakom hela vägen och lyckades ta sig förbi och vinna med mindre än en cykellängd. Det var för övrigt Lindgrens tredje GP-seger i karriären.

Emil Sayfutdinov slutade trea i finalheatet och Tai Woffinden blev fyra.

Janowski tappade under kvällen

Maciej Janowski, till vardags i Dackarna, startade tävlingen i Prag mycket bra. Han vann sina tre första heat i överlägsen stil, men sedan fick polacken det tuffare. I semifinalen blev det respass efter att Janowski fallit i kamp med Emil Sayfutdinov och uteslutits.

Greg Hancock, som även han kör för Dackarna till vardags, hade återigen en tuff GP-kväll. Amerikanens sju poäng räckte inte till en semifinalplats.

Kvällens resultat innebär att Lindgren toppar VM-tabellen med sina 32 poäng, en poäng före Tai Woffinden. Där bakom hittar vi både Patryk Dudek och Maciej Janowski med 24 poäng vardera.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt