Annons:

Andersson: ”Alla var redo att kasta in det lilla extra” – nu väntar Dackarna

Morgan Andersson knöt näven när det stod klart att Västervik är klart för SM-semifinal. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson: ”Alla var redo att kasta in det lilla extra” – nu väntar Dackarna

Västervik har imponerat stort i SM-kvartsfinalen mot Vetlanda. Nu väntar Dackarna från Målilla i semifinalen, som inleds nästa vecka.
– Vi ska försöka att sätta lite käppar i hjulet för dem, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson efter 51-39.

Annons:

Efter 45-45 i första kvartsfinalen gjorde Västervik ett tidigt ryck i kvällens hemmamatch. 13-5 efter tre heat var ett underläge som Vetlanda aldrig var i närheten att resa sig ifrån.

– Vi hade lite flyt med ett stopp i heat tre, men tittar man på resultatet i slutändan är det inte så mycket att säga om det. Vi vann med tolv poäng trots att de toppade fyra gånger. Vi gjorde en mycket, mycket bra laginsats från förare ett till sju, säger Morgan Andersson.

Hur nöjd är du en sådan här kväll?

– Jag kan säga att allra mest nöjd är jag med laginsatsen, att alla gick ut och presterade på en så hög nivå. Alla var redo att kasta in det lilla extra. Jag sa till killarna att det lag som vill vinna mest kommer att göra det. Jag tycker att vi var riktigt starka. 

”Gediget lagbygge”

Att Västervik är i mycket god form råder det ingen tvekan om.

Är ni i den bästa formen ni varit under året?

– Vi har ju ett annat lag nu efter att Vaculik (Martin) kom in i truppen i det sista transferfönstret. Det gjorde oss naturligtvis mer stabila. Sen har vi mixtrat en del med laguppställningen när det gäller paren och nu har vi satt en prägel på hur vi vill ha det.

I semifinalen väntar Dackarna och Målillalaget har valt att börja på hemmaplan på tisdag. Returen körs i Västervik tisdagen efter.

– Vi får vara ödmjuka inför uppgiften på tisdag, säger Morgan Andersson.

Var du på det klara med att Dackarna skulle välja er?

– Nej, det var jag inte. Jag har inte ens tänkt på det om jag ska vara ärlig. Vi är glada att vi klarade det här i dag och sen har laget som vunnit serien en fördel att de får välja.

Hur ser du på att inleda semifinalen på bortaplan?

– Jag vet inte... Det är 30 heat som ska köras. Det är bara halvtid efter första matchen oavsett. Vi måste definitivt göra en bättre match än vad vi gjorde i Målilla i grundserien.

Dina tankar om Dackarna?

– De har ett bra reservpar och ett gediget lagbygge från ett till sju. Vi ska försöka att sätta lite käppar i hjulet för dem, säger Morgan Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt