Annons:

Mörbultad Ljung efter otäcka kraschen: ”En olyckshändelse”

Peter Ljung var med i den otäcka kraschen där Patryk Dudek skadade sig allvarligt. Västerviksföraren blev rejält mörbultad men kunde köra vidare. Foto: Ossian Mathiasson

Mörbultad Ljung efter otäcka kraschen: ”En olyckshändelse”

Patryk Dudeks säsong är över efter den allvarliga kraschen i heat elva. Peter Ljung drogs med i kraschen – och blev rejält mörbultad.
– Jag har ont i huvudet, handen, axeln och foten, säger Peter Ljung.

Annons:

Det är fördel Dackarna efter den första semifinalen mot Västervik och Målillalaget har skaffat sig ett försprång på åtta poäng inför nästa veckas returmöte i Västervik. 

– Vi hade hoppats kunna hålla nere siffrorna lite till. Åtta poäng är inte omöjligt men det är ett tufft läge. Vi har varit bra hemma och vi hoppas kunna vända detta. Det hade kunnat vara ett sämre läge, säger Peter Ljung. 

Kvällens rafflande semifinalmöte hade allt och bjöd på det ena och det andra. Dackeföraren Pawel Przedpelski kom till arenan åtta minuter före matchstart och i samma veva kom det information om att Dackarna får fortsatta som GP-arrangör i tre år till. 

"Ingen förare som kör oschysst"

Efter femte heatet blev det en timmes regnuppehåll och när väl matchen kom igång kom den otäcka kraschen där Patryk Dudek körde in i Peter Ljungs bakhjul. Båda kraschade otäckt och även Maciej Janowski föll till marken. 

– Det är tråkigt när det blir så. Vädret kan man inte styra över och skador är aldrig roligt. Det var en tuff dag för båda lagen, publik och banskötare, säger Ljung. 

Dudek kraschade så illa att han bröt högerarmen och hans säsong är därmed över. Peter Ljung lyckades efter en stund ta sig upp och gå ut i depån. 

Hur ser du på incidenten?

– Jag vet inte riktigt, jag såg inte riktigt vad som hände bakom mig men jag tror att han (Patryk) hängde i lite för länge i kurvan och trodde att han skulle hinna förbi. Ibland blir det så. Det är jävligt synd att han blev skadad. Det är alltid tråkigt. Han är ingen förare som kör oschysst så det var en olyckshändelse, säger Ljung. 

Mörbultad Ljung

En mycket mörbultad körde tre av de sista fem heaten och var helt slut efter matchen. 

– Jag har ont i huvudet, handen, axeln och foten. Jag gick i ganska hårt. Jag får se hur det känns i morgon. Det var ganska kämpigt att köra de tre sista heaten. Slår man i skallen så blir man tagen, det gäller att vara försiktig. 

I returen behöver Västervik vinna med åtta poäng eller mer för att gå vidare till final. 

– Det känns som att det är hanterbart men vi måste göra en lika bra tävling som vi har gjortpå hemmaplan under säsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt