Annons:

  • Västervik samlade hela truppen i dag: ”Mycket större konkurrens”

    Peter Ljung och Nicki Pedersen trivdes i solskenet på Hejla Arena när Västervik Speedway samlade hela sin trupp i dag. Foton: Linus Johansson

  • Västervik samlade hela truppen i dag: ”Mycket större konkurrens”

    Västerviks lagledare och sportchef Morgan Andersson.

Västervik samlade hela truppen i dag: ”Mycket större konkurrens”

Om två veckor startar Elitserien i speedway. I dag samlade Västervik Speedway hela truppen för en heldag med diskussioner kring säsongen och träning på hemmabanan.
– För oss betyder den här dagen mycket. Prio var att få hit alla och det har vi fått, säger Västerviks lagledare och sportchef Morgan Andersson.

Annons:

Västervik Speedways ”press and practice”, som dagen kallas, ligger lite tidigare än vad den brukar göra. Det har en enkel förklaring:

– Nu blev det två veckor innan premiären den här gången och det beror på att det är SEC-kval i helgen och nästa onsdag. Vi hade prio på att få hit samtliga förare och det har vi fått tack vare att vi gjort så här, säger Morgan Andersson.

Vill ha alla med på tåget

Samtlig förare var på plats på Hejla Arena och det var bara Mikkel Bech Jensen som valde att stå över träningen på grund av en mindre skadekänning. Tidigare under dagen var laget på Gränsö Slott för att äta middag och dra upp riktlinjerna inför säsongen.

– Vi har i stort pratat igenom hur vi ska kunna samarbeta som en grupp. Helt enkelt lite regler att förhålla sig till. Jag vill gärna prata igenom sådana saker så att alla är med på tåget. Har man synpunkter får man lyfta dem nu, annars kan det vara för sent, säger Morgan Andersson. 

”Där har vi varit noggranna”

Västerviksledaren är nöjd med truppen, även om han gärna hade haft ett ännu bättre lag.

– Jag hade varit ännu nöjdare om jag hade haft en större matchbudget att jobba med, men jag är nöjd med laget sett till vår budget. Vi ska försöka prestera så bra som möjligt.

Den stora skillnaden jämfört med förra året är att konkurrensen om de sju platserna i laget är mycket hårdare.

– Vi har en mycket större konkurrens om en plats i startsjuan. Förra året satt vi lite fastbundna med lite formsvackor i mitten av säsongen. Då hade vi inget direkt alternativ så där har vi varit noggranna i år, säger Morgan Andersson.

”Ska få en ärlig chans”

Det i sig gör att det kan bli en del skiftningar i startsjuan under säsongen.

– Men det kommer inte att bli in och ut från vecka till vecka utan man ska få en ärlig chans. Där ska vi försöka ha lite fingertoppskänsla.

Förra säsongen tog Västerviks säsong slut i SM-semifinalen, där Dackarna blev för svårt.

Hur långt kan ni räcka i år?

– Det är en jättetuff serie och jag drar inga växlar av hur trupperna ser ut i dag, det är två transferfönster under säsongen. Målsättningen är att ha tre lag bakom oss i serien och sen får vi försöka spänna bågen när vi kommer in i augusti, säger Morgan Andersson.

Fakta

Västerviks trupp säsongen 2019:

Nicki Pedersen

Bartosz Smektala

Peter Kildemand

Peter Ljung

Mikkel Bech Jensen

Jack Holder (ny)

Krzysztof Buczkowski (ny)

Sam Masters (ny)

John Lindman (ny)

Anton Karlsson

Joel Larsson (ny)

Philip Olofsson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt