Annons:

Dubbla skador stör Västervik inför derbyt: ”Smärtgränsen är nådd”

Sam Masters är redo att göra debut i Västerviksvästen. Foto: Linus Johansson

Dubbla skador stör Västervik inför derbyt: ”Smärtgränsen är nådd”

Varken Peter Kildemand eller Krzysztof Buczkowski kan köra för Västervik i tisdagens derby hemma mot Dackarna. Därför får Sam Masters chansen att göra debut.
– Smärtgränsen är nådd nu, vi klarar inte ytterligare en skada, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Peter Kildemand saknades redan förra veckan och Morgan Andersson berättar nu att dansken kommer att bli borta i ytterligare några veckor.

– Han har slagit i skallen och har lite ansiktsskador så han behöver vila. Jag har sagt till honom att han inte ska stimma tillbaka för vår skull. Han är borta i minst två veckor till i alla fall, säger Morgan Andersson.

”Klarat sig hyfsat”

Som om inte det vore nog så kraschade Krzysztof Buczkowski i den polska ligan på söndagen och inte heller han finns med mot Dackarna.

– Det var en jäkla smäll, men han har klarat sig hyfsat. Det var väldigt osäkert inför tisdag och vi vågade inte vänta. Hade Buczkowski sagt nej i ett senare läge hade vi inte kunnat få hit Masters så vi valde att plocka in honom direkt istället.

Sam Masters värvades till Västervik inför den här säsongen och får därmed göra debut i tisdagskvällens Smålandsderby.

”I sitt livs form”

Bekymmersamt för Västervik är också att stjärnan Nicki Pedersen inte alls har hittat rätt mot slutet.

– Han har inte den farten han hade i början av säsongen och är igång för fullt för att lösa det. Han tar inga trepoängare och är inne på för många 1-5:or. Det är bekymmersamt för oss och även för Nicki givetvis. Det håller inte att han kör som han gör nu, vi måste få igång honom, säger Morgan Andersson.

Inför matchen har Västervik en poäng mer än Dackarna, men också en match mer körd. Värt att notera är att Piort Pawlicki gör debut i Målillalaget på tisdagskvällen.

– Dackarna är vassa, inget snack om det. Nu har de väl nästan den slagstyrka de hade innan serien startade när de tippades ta SM-guld. Till den här matchen får de dessutom in Piotr, som är i kanonform. Vi måste göra en 100-procentig insats för att klara det här i morgon. En del i det kan vara att försöka få stopp på svenskparet (Oliver Berntzon och Jacob Thorssell). Å andra sidan är ”Vispen” (Oliver Berntzon) i sitt livs form.

Fakta

Så här ställer lagen upp i derbyt:

Västervik:

1) Peter Ljung

2) Jack Holder 

3) Bartosz Smektala 

4) Sam Masters

5) Nicki Pedersen

6) Anton Karlsson

7) Mikkel B Jensen

Dackarna:

1) Oliver Berntzon

2) Jacob Thorssell

3) Piotr Pawlicki

4) Vaclav Milik

5) Patryk Dudek 

6) Frederik Jakobsen 

7) Joel Kling

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt