Annons:

DACKARNA FÖRNEDRADE VÄSTERVIK I LÄNSDERBYT

Dackarna vann seriefinalen hemma mot Västervik med utklassningssiffror. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA FÖRNEDRADE VÄSTERVIK I LÄNSDERBYT

När Västervik och Dackarna möttes i Västervik tidigare under säsongen blev Dackarna totalt överkört. I kväll, i Målilla, var rollerna de ombytta. Hemmalaget gjorde en mycket stark insats och vann till slut med 56-33 och var därmed även nära att få med sig bonuspoängen.

Annons:

Dackarna fick en pangstart på kvällens seriefinal och länsderby hemma mot Västervik. Hemmalaget ledde med 21-9 redan efter fem heat. Rejäl smolk i glädjebägaren var dock att stjärnan Oliver Berntzon kraschade illa redan i sitt första och matchens tredje heat och tvingades utgå ur matchen.

Lyckad toppning

Hemmalaget fortsatte dock att köra bra samtidigt som Västervik inte alls såg ut att få till det. Efter sju heat var Dackarna i ledningen med 29-13 och i det läget av matchen såg Målillalaget till och med ut att kunna utmana om bonuspoängen. Något som såg omöjligt ut på förhand eftersom Västervik vann den första matchen lagen emellan med mäktiga 58-32.

Gästerna lyckades dock stoppa blödningen med en lyckad toppning i heat nio, där Peter Ljung och Nicki Pedersen körde in en femetta och gjorde ställningen till 33-21.

Ny krasch

I heat elva fick den månghövdade publiken sedan se ytterligare en krasch när Patryk Dudek och Peter Kildemand gick omkull i den andra kurvan. Båda kunde dock resa sig snabbt och i omstarten fick Västervik klara sig utan Kildemand, som blev utesluten. Det slutade med att Dackarna körde hem ytterligare en dubbelseger och utökade sin ledning till 41-24.

Hemmalaget fortsatte sedan att knappa in i jakten på bonuspoängen och inför de två sista heaten var ställningen 49-28, vilket innebar att Västervik bara hade fem av sina 26 poäng kvar att gå på.

Peter Kildemand, som inte hade tagit en enda poäng under kvällen, klev sedan in och vann det näst sista heatet och därmed säkrade han bonuspoängen för sitt Västervik.

Dackarna vann till slut matchen med 56-33.

Fakta

Poäng i kvällens match

Dackarna:

Maciej Janowski 9+1

Piotr Pawlicki 13

Oliver Berntzon 0

Jacob Thorssell 10+2

Patryk Dudek 11+1

Frederik Jakobsen 9+1

Kacper Gomolski 4+2

Västervik:

Nicki Pedersen 10+1

Peter Kildemand 3

Peter Ljung 9

Mikkel Bech Jensen 1

Jack Holder 7

Anton Karlsson 1

Bartosz Smektala 2+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt