Annons:

Eriksson inför finalen: ”Vi är inget lags önskemotståndare”

Såhär såg det ut när Smederna och Fredrik Lindgren firade fjolårets finalseger mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Eriksson inför finalen: ”Vi är inget lags önskemotståndare”

Guld 2017. Guld 2018. Nu går Smederna för att bli svensk mästare för tredje året i dag. Detta efter en enorm rysare i Vetlands i kväll.
– Det var en helt fantastisk match efteråt och otroligt påfrestande under matchen, säger Jerker Eriksson.

Annons:

Dackarna får chans på revansch från fjolårets finalförlust. Smederna stod för en mäktig insats i Vetlanda i kväll och vann matchen med 45-44 och 91-88 totalt.

– Det var jämt och stod och vägde hela matchen. Det var sjukt små marginaler och då är det extra skönt att dra det längsta strået. Jag ska inte säga att jag vet hur det känns att åka dit på målsnöret, men det måste vara otroligt tungt och det får man ha respekt för. Nu har vi lyckats ha marginalerna på vår sida några säsonger och jag tror inte att vi är något lags önskemotståndare.

Hur var känslan efter matchen?

– Det var en helt fantastisk känsla, ungefär samma känsla som när vi vann guldet i Vetlanda 2017. Det var sjukt. Samtidigt finns det mer att ta av på vissa positioner. Vi gör ingen superdupermatch och det är individuella saker som gör att vi får med oss 45 poäng.

Stora matchhjältar blev Gleb Chugunov med 13 poäng och Fredrik Lindgren med 10.

– Efter paus bestämde vi oss för att äga banan i första sväng. Jag tycker att vi skärper till oss i starterna, alla vet hur små marginaler det är i Vetlanda. Har man några dåliga starter kan man vara 8-10 poäng efter. Jag tycker att det är ruggigt starkt av oss att komma tillbaka.

"Ruskigt starka" 

Nu väntar alltså en repris från förra årets final. Skillnaden är att Smederna börjar på hemmaplan denna gång.

– Det spelar ingen roll. Det är förstås roligare att avgöra hemma, men vi får väl hyra något hotell i Hultsfred.

Hur ser du på Dackarna?

– Dackarna har visat att de är ruskigt starka nästan hela säsongen och i en final gäller det att ha nerverna i styr. Det vet jag att vi klarar, det är vårt trumfkort, vi vet vad som krävs. Dackarna känns kompletta, men jag tycker inte att de sitter i en superskön sits. Det kommer vara små marginaler som avgör. Vi måste köra med hjärtat, det är det som gäller.

Vad tror du avgör finalen?

– Gäller att vi har med hela vårt lag, vi behöver ha leverans över sju gubbar. Dackarna har lite stabilare poängplockare och har en bredd och vi kommer behöva att alla tar poäng.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt