Annons:

Svenska förare stoppas från Polen – ”Väldigt tråkigt”

Maciej Janowski är en av de förare som påverkas av polska ligans nya krav. Foto: Arkivbild

Svenska förare stoppas från Polen – ”Väldigt tråkigt”

Svenska speedwayförare stoppas från att tävla i Polen tills vidare. Det beslutet har Svemo fattat i dag. Skälet är de hårda restriktioner som Polen ställt på de förare som ska delta i ligan.

Annons:

Polska Ekstraligen siktar på att dra igång serien utan publik den 12 juni. Med det kommer hårda krav på alla förare som vill köra i ligan. De måste flytta till Polen, sitta två veckor i karantän innan första tävlingen och tillåts inte lämna landet innan karantänkravet lyfts bort.

Med den bakgrunden har Svemo i dag fattat beslut om att alla förare som har kontrakt med svenska klubbar stoppas från den polska serien tills vidare. När restriktionerna lyfts kommer de återigen i vara tillgängliga för racing i polska ligan.

Vad händer med internationella förare? 

Beslutet har fattats i samförstånd med förarna. 

– Detta är såklart ett väldigt tråkigt beslut att ta och det påverkar många, men vi måste säkerställa så att förarna kan vara tillgängliga för våra svenska klubbar då vi fortfarande har förhoppningar att komma igång med våra egna serier någon gång under sommaren, säger Tony Olsson, Grenchef Svemo Track Racing.

Vad som händer med polska förare som har kontrakt i Sverige är oklart. I Dackarna finns Maciej Janowski och Patryk Dudek och Västervik Bartosz Smektala, Krzysztof Buczkowski och Viktor Kulakov. Lika osäkert är det förstås med alla internationella förare som har kontrakt med svenska klubbar. 

De svenska förare som berörs i Dackarna är Oliver Berntzon och Jacob Thorssell. I Västervik är det bara Linus Sundström som har kontrakt med en polsk klubb i år. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt