Annons:

Dackestjärnan kunde ha missat SM-finalen:

Oliver Berntzon kommer SM-finalen i Målilla. Foto: Arkivbild

Dackestjärnan kunde ha missat SM-finalen: "Var nära att jag fick åka dit"

Det har spekulerats kring att Oliver Berntzon inte ska köra SM-finalen på Skrotfrag Arena. Men det ska han.
– Var bud på att jag skulle åka till Polen, säger "Vispen".

Annons:

På sociala medier har det florerat rykten om att Oliver Berntzon inte ska köra den individuella SM-finalen i Målilla. Nu kan vi berätta hur det blir. 

– Det var bud på att jag skulle åka till Polen och köra ligamatch, men det blev inte så. Jag kör inte ligamatchen i Wroclaw på fredag, säger Oliver Berntzon, som är en av de stora favoriterna till SM-guldet. 

Var det nära?

– Det var det väl. Jag skrev nyss gästkontrakt med Wroclaw, så det var nära att jag fick dra mig dit. Jag hade en lång diskussion med klubben, men de kör med Holder (Chris). Då kan jag köra SM, så det blir så för mig. 

"Vilken tävling som helst"

Förra året vann Jacob Thorssell, klubbkompis med Berntzon i Dackarna, SM-guld i Hallstavik. I år pekas Berntzon ut som en av favoriterna till guldet.

– Det är bara att gå in i det som vilken tävling som helst. Det är speciellt i år, men alla vet förutsättningarna. Det är bara en annan tävling. 

Hur stora chanser har du att ta guld i det här startfältet utan Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Peter Ljung?

– Klart att jag har chanser att vinna, men det hade jag haft då också. Oavsett startfält är det aldrig lätt att komma högst upp på pallen. Det är bara att gå ut och ge allt. 

"Inte upplevt det än"

SM-finalen går i Målilla, vilket Oliver Berntzon ser som en fördel. 

– Det är kul såklart. Jag trivs jättebra i Målilla, men har inte varit där och kört i år, så jag vet inte hur banan ser ut, men jag ska väl hitta runt ändå.

Hur vore det att ta SM-guld?

– Inte upplevt det än, så det vet jag inte. Det är alltid jävligt kul att vinna och man vill alltid samla på sig så mycket medaljer som möjligt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt