Annons:

Måstematch för Dackarna:

Magnus Karlsson behöver börja leverera poäng för Dackarna. Foto: Linus Johansson

Måstematch för Dackarna: "Vi har bevisat vad vi kan"

Plötsligt har Dackarna på allvar blandat sig i slutspelsstriden. Två eller tre poäng mot skrällgänget Masarna och en slutspelsplats är inom räckhåll. – Vi ska ta med oss att vi har bevisat för oss själva hur bra vi kan köra, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarnas lagbygge var ifrågasatt, poängen uteblev och slutspel såg ut att vara en ouppnåelig dröm. 

Men tre omgångar senare är Dackarna på allvar med i kampen om en slutspelsplats. Upp till Indianerna, som just nu innehar den sista biljetten, skiljer tre poäng. Lika många poäng har sensationslaget Masarna, som kommer till G&B Arena i morgon. 

– Nu handlar det om att hitta tillbaka till basic och förbereda oss för en himla fajt. Vi är medvetna om läget och vi ska ta med oss att vi har bevisat för oss själva hur bra vi kan köra, säger lagledaren Mikael Karlsson. 

Senast krossade Dackarna Elit Vetlanda med 53-37. För att ta hand om tre poäng mot Masarna måste Dackarna hämta ikapp ett tolvpoängsunderläge från matchen i Avesta. 

– Om man tittar uppåt är det en jätteviktig match. Kan vi ta två eller tre poäng har vi gett oss chansen att kunna ha det i egna händer längre fram. 

Hur mycket fokus ligger på slutspel nu?

– Vi har varken tittat eller pratat om det, men det är ju oundvikligt att inte tänka på det. Vi ska fortfarande jobba och kriga för en match i taget och jag vill se samma engagemang, glädje och sorg som i de senaste matcherna. 

"Mänskligare än Indianerna"

Inför säsongen tippades Masarna nästan uteslutande sist i tabellen. Men dalmasarna har överraskat alla. 

– Vi har Masarna och Indianerna framför oss och det är klart att Masarna haft en jättebra säsong hittills, men på papperet är de mänskligare än vad Indianerna är. Både vi och Masarna har byggt laget ganska lika, med många jämna förare. Kan vi ha ett jämnt lag, där våra toppar kör så bra som sist, då är vi grymt bra. Får vi igång maskineriet är vi jättestarka och det krävs hårt jobb för det. 

– Samtidigt hade vi tre förare senast som inte körde så bra som de kan. De vill givetvis visa hur bra de kan köra också. 

Reserverna nyckeln

En nyckel blir förstås reservkampen. Dackarna har Kacper Gomolski och Magnus Karlsson mot Linus Sundström och Ludvig Lindren. 

– Innan tävlingen håller jag med om att det är lite fördel Masarna, men samtidigt vet jag vad våra två gubbar kan göra. Får de till det, så ska vi definitivt kunna åka jämnt med dem i alla fall.

Magnus Karlsson har haft svårt att ta poäng på slutet. Varför väljer ni honom igen?

– Tittar vi på Allsvenskan, så ser vi att det är skillnad i potentialen mellan honom och Alex (Johansson). Magnus har potential att leverera tre, fyra poäng och där är inte Alex just nu. Magnus har en växel till att lägga i, men det har låst sig lite för honom. Det här är också en chans för Gomolski att hitta tillbaka till sin form. Nu får han chansen med några mer lättsamma heat, där han inte möter världsstjärnor hela tiden.

Tolv poäng

Ska Dackarna få med sig tre poäng behöver de hämta ifatt tolv poäng. Masarna vann med 51-39 i våras. 

– Det är jättetufft, men samtidigt får vi inte glömma vad vi har bevisat. Får vi igång så många förare som möjligt, då blir vi livsfarliga. 

Fakta

Startsjuorna:

Dackarna:

1. Patryk Dudek.

2. Mikael Max (K). 

3. Peter Ljung. 

4. Rune Holta. 

5. Maciej Janowski.

6. Kacper Gomolski.

7. Magnus Karlsson. 

Masarna:

1. Przmeyslaw Pawlicki.

2. Robert Lambert.

3. Krzysztof Kazprzak. 

4. Kim Nilsson. 

5. Adrian Miedzinski.

6. Ludvig Lindgren. 

7. Linus Sundström (K). 

 

Tabelläget:

1. Rospiggarna, 16 poäng.

2. Piraterna, 16 poäng.

3. Masarna, 13 poäng. 

4. Indianerna, 13 poäng. 

5. Dackarna, 10 poäng. 

6. Elit Vetlanda, 7 poäng. 

7. Lejonen, 4 poäng. 

8. Smederna, 1 poäng. 

 

Övriga matcher i omgången: 

Smederna-Elit Vetlanda

Lejonen-Indianerna

Piraterna-Rospiggarna

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt