Annons:

Derbyt avgör kvartsfinalmotståndare - så går lagledarnas tankar

Hans Andersen och Fredrick Jakobsen hade en stark kväll i förra veckan när Dackarna vann hemma mot Västervik. Ska Sam Matsers och hans lag lyckas bättre på tisdagskvällen, då Västervik har fördel av hemmabana? Foto: Micael Rundberg

Derbyt avgör kvartsfinalmotståndare - så går lagledarnas tankar

Återigen är det derbydags i Bauhausligan i speedway. Västervik tar emot Dackarna i grundseriens sista omgång – och nu ska motståndarna i kvartsfinalerna vaskas fram.

Annons:

Dags för sista omgången i den rekordkorta grundserien i speedway och Dackarna från Målilla reser till Västervik på tisdagskvällen. Den sista omgången kommer avgöra vilka lag som kommer mötas i kvartsfinalerna. Ettan i serien ställs mot åttan, tvåan mot sjuan och så vidare.

Många scenarier

– Scenarierna är många, så en eventuell motståndare går inte att spekulera om innan, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Har du redan nu bestämt om du kommer plocka in både Maciej Janowski och Patryk Dudek direkt i slutspelet?

– Nej. Klart att man funderar, men vi måste först veta vilka vi kommer få möta. Det har stor betydelse.

– Det lag vi kör med i morgon mot Västervik har ju dessutom gjort det rätt så bra hittills. Vi har en förlust borta mot Vetlanda med ett par pinnar, sedan är det bara vinster, säger Peter Karlsson.

Seger 49-41 hemma mot Västervik i tisdags, hur går tankarna inför morgondagen?

– Jag tror att det blir en jämn tillställning. Nu är inte Jason Doyle med i morgon heller, vilket väl rimligtvis gör att de blir lite enklare att handskas med, men det går absolut inte att förringa de andra gubbarnas kapacitet. De kommer streta emot rejält, tror Peter karlsson.

Förändring i Västervik

I Målilla förra veckan valde Västerviks lagledare Morgan Andersson att köra riders replacemnet för GP-stjärnan Jason Doyle. Så blir det inte i morgon kväll, utan istället kommer John Lindman in på plats sex i laget och Anton Karlsson flyttas upp till plats fyra.

– Ja, vi väljer att ställa fullt lag på benen denna gång. Sedan är Noel (Wahlqvist) satt som nummer sju. Han är tillbaka efter skada och tränade i lördags, så vi får se hur mycket vi släpper på honom.

Hur viktig tycker du att den här matchen är?

– Givetvis vill vi komma in i slutspelet med en bra känsla, men det här coronaåret prioriterar vi klubbens överlevnad och sportens existens. Det sportsliga kommer i tredje hand. Om vi hade känt oss manade att försöka vinna till varje pris hade vi kanske kommit med ett annat lag. Men det är en rent hypotetisk fråga. Om vi ska kunna rubba Dackarna i morgon så måste vi i alla fall upp på maxnivå, säger Morgan Andersson.

Favoritmotstånd i kvartsfinalen då?

– Nej, det där håller jag mig ifrån. Det får ni journalister stå för. Självklart har jag tittat och funderat, men det håller jag för mig själv. Vad jag kan säga om slutspelet är väl att om allt går som det ska så kommer vi ställa ett starkare lag på benen. Allt handlar om vilka vi får möta nästa vecka, och vill man vara med en vecka till så gör man allt som står i sin makt för att lösa det.

De båda lagledarna mönstrar följande lag:

Västervik
1) Mads Hansen
2) Linus Sundström
3) Sam Masters
4) Anton Karlsson
5) Mikkel B Jensen
6) John Lindman
7) Noel Wahlqvist  

Dackarna
1) Jacob Thorssell
2) Joel Kling
3) Frederik Jakobsen
4) Hans Andersen
5) Oliver Berntzon
6) Theo Johansson
7) Avon Van Dyck

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt