Annons:

SMÄRTAN TOG ÖVER – BERNTZON KLEV AV: ”KISSADE RÖTT EFTER MATCHEN”

Oliver Berntzon tvingades avbryta kvällens kvartsfinal på grund av svåra smärtor efter förra veckans krasch i Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

SMÄRTAN TOG ÖVER – BERNTZON KLEV AV: ”KISSADE RÖTT EFTER MATCHEN”

Dackarnas säsong är över och kom inte upp i nivå mot Indianerna. Skadade Oliver Berntzon hade en tung kväll. 
– Tyvärr så tog smärtan över för min del. Jag kissade rött efter matchen, säger han. 

Annons:

Dackarna var tvungna att slå till en jättematch hemma i Målilla för att vända det hopplösa underläget med 17 poäng från första kvartsfinalmatchen till avancemang till semifinal. 

Det blev en mörk kväll på Skrotfrag Arena och säsongen tog slut i kvartsfinal.

"Smärtan tog över"

Indianerna vann matchen med 51–39 och slog Dackarna med förnedrande 29 poäng totalt. 

– Det är tråkigt men det var väl inte meningen i år helt enkelt. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi kunde inte ge det en ärlig chans. Det var i går som vi förlorade matchen. Även vi som tog hyggligt med poäng var inte på topp, säger Oliver Berntzon. 

Att ta in 17 poäng är ingen lätt uppgift?

– Nej, det var alldeles för mycket. Klart att det är möjligt att hämta upp det men då måste allt stämma. Alla måste hitta rätt direkt och vi hade två förare som var halvskadade redan inför matchen. Det skulle till ett mirakel, säger Oliver Berntzon. 

Det blev bara två heat för Oliver Berntzon i kvällens kvartsfinalretur. Han tog en poäng i sitt första heat och avbröt sitt andra heat. Därefter körde inte Dackestjärnan några fler heat och fick se sitt lag kollapsa på hemmaovalen. 

– Tyvärr så tog smärtan över för min del. Redan i första heatet var det knappt att jag klarade av att köra fyra varv. Jag åkte ut i andra heatet och gav det ett försök för att ”PK” (Peter Karlsson) ville att jag skulle prova men det gick inte. 

"Kissade rött"

Kraschen i Västervik för en dryg vecka sedan gör sig fortfarande påmind och han hade svåra smärtor i depån efter matchens slut. 

– Jag måste åka till sjukhuset för att kolla upp det i morgon. Jag kissade rött efter matchen, det har jag inte gjort tidigare. Det är klart att jag har haft ont i höft och rumpa efter kraschen i Västervik men nu känns det som inre skador på framsidan i närheten av ljumsken. Nu när det har släppt i rygg, höft och rumpa så har det kommit till ljumsken och det gör riktigt ont. Jag har sett att jag är blåslagen vid ljumsken och har varit det sedan kraschen. Det brinner och gör skitont. 

Han ska ta sjukhuskontakt på torsdagen för att kolla upp skadan och få reda på varför han kissar rött. 

– Det är inte så lätt att få sjukhustid nuförtiden men jag får ringa och säga att det är akut. 

Så ser han på framtiden i Dackarna

Oliver Berntzon har tre raka SM-silver på sitt konto och nu blev det uttåg i kvartsfinal mot Indianerna. 

– De två senaste säsongerna har man varit hel och vi har haft fullt lag. Vi har haft goda chanser till att vinna guld men då har vi inte varit bra nog. Det är klart att det känns annorlunda nu. 

Hur ser du på att klubben inte plockade in Patryk Dudek och Maciej Janowski?

– Ja, vad ska man säga om det? Jag lider med ”PK” som får skit när han inte tar ut dem. Hade han tagit ut dem så hade han fått skit för att hade petat Hans (Andersen) och Joel (Kling). Jag vet inte vad jag ska säga. Om man tittar på de andra lagen så skulle vi kanske också ha gjort det men jag tycker att det är strongt gjort av ”PK” att inte göra det. Det var så det skulle gå till den här säsongen med att köra billigare. 

Hur ser du på din egen framtid i Dackarna?

– Jag trivs jättebra i Dackarna och har gjort enorma framsteg under alla mina år i Målilla. Det är självklart att jag är öppen för en fortsättning. Nästa steg är att börja prata, vi har inte pratat om det alls. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt