Annons:

Mikael Teurnberg gläds över att Maciej Janowski och Jacob Thorssell är tillbaka till matchen hemma mot Piraterna imorgon. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna har chans att bjuda på storseger mot sargat motstånd

I morgon slår Dackarna upp grindarna på vid gavel och hoppas på en publik på flera tusen personer. Ute på ovalen har Dackarna chansen att fixa till riktigt bra ”målskillnad”. Budgetlaget Piraterna kommer på besök, ett lag som ännu inte tagit en enda poäng.

Annons:

Om man tittar på laguppställningarna så ska Dackarna vinna morgondagens hemmamatch med, i runda slängar, 20 poäng.

Motalalaget har hittills kört tre matcher och har noll poäng. Piraterna har kört två matcher hemma, mot Vetlanda och Smederna och bara förlorat sex respektive fyra poäng. Däremot rann det iväg rejält borta mot Indianerna då Kumlalaget vann med 22 poäng.

– Det är viktigt för oss att vara med i toppen hela tiden. Det är målsättningen och jag vill alltid försöka köra med det bästa laget, säger sportchefen och lagledaren Mikael Teurnberg.

Stjärnan har fått ledigt

Dackarna är erkänt starka hemma på Skrotfrag Arena och det laget som Mikael Teurnberg mönstrar är det näst bästa. Jason Doyle har fått fritt denna vecka.

Jämfört med förlustmatchen mot Rospiggarna förra veckan återkommer Maciej Janowski och Jacob Thorssell i Dackarnas lag.

– Det känns skönt att vi får tillbaka både Janowski och Thorssell, säger Teurnberg.

– Jag har gett Jason Doyle ledigt den här veckan och det har varit klart en längre tid. Han är i England för att fixa till lite bekymmer med sitt visum.

Flera återbud för Piraterna

Piraternas lagledare, Daniel Davidsson, har fått en hel del återbud från toppförarna till morgondagens match men Piraterna har förare, som i sina bästa stunder kan matcha de bästa i varje lag. Polacken Jakub Jamrog kör mycket bra i polska andraligan, eWinner 1. League, där han snittar 2,135 och dansken Jonas Seifert kör bra i den polska tredjeligan och även hemma i Danmark.

Sedan har Piraterna föraren som verkligen kan slå alla när det stämmer, Tomas H Jonasson. Men det är just det där med att få det att stämma som Tomas har och har haft problem med genom åren.

Den andra matchen som körs i morgon är Smederna mot Vetlanda. 

Conny Blomander

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt