Annons:

Dackarna får köra rider replacement mot Västervik – Thorssell höll inte

Jacob Thorssell kan inte köra morgondagens match. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna får köra rider replacement mot Västervik – Thorssell höll inte

Tyvärr. Jacob Thorssell kan inte vara med borta mot Västervik imorgon.
Vid 17.30, provade Jacob på Ovalen i Målilla.
– Jag körde några varv men tyvärr kände jag att jag inte är redo. Jag kan inte köra fyra varv för fullt och då kan jag inte tillföra laget något, sa Jacob Thorssell lite besviken efter testet.

Annons:

Det var i SM-finalen i förra veckan som Jacob kraschade och landfadde på nacke och högeraxel. Smällen tog i AC-leden, leden som håller ihop nyckelbenet och skulderbladet.

– Jag behöver nog minst en vecka till på mig med rehabträning och låta läkeprocessen verka vidare. Visst är det tråkigt men tyvärr inget att göra åt, säger Jakob Thorssell.

Lagledaren, Mikael Teurnberg, väljer i stället att köra rider för Jacob. Imorgon får Maciej Janowski, Luke Becker, Rasmus Jensen och Sammy van Dyck köra för Jacob.

– Det är ju lite bättre än senast då enbart Janowski och Luke av toppåkarna fick köra rider, säger Micke Teurnberg.

Ska Dackarna lyckas rubba Västerviks hemmasvit imorgon då kommer det krävas att precis alla förarna är på topp. Senast tog Dackarna bara tre poäng på ridersheaten – men lyckades slå Smederna trots det. Imorgon lär det behövas upp mot tvåsiffrigt i ridersheaten för seger.

– Jag ger aldrig upp i förväg utan vi åker till Västervik för att försöka vinna. Att förlora finns inte i förväg i min vinnarskalle.

– Vi har kanonförare som kan plocka mycket poäng. Janowski och Doyle kan mycket väl köra fullt. Luke Becker och Rasmus har kapacitet att ta tvåsiffrigt. Så visst har vi chans att vinna, säger Mikael Teurnberg.

Jacob Thorssell får sitta på läktaren och följa matchen, och tugga på naglarna – om han nu har den ovanan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt