Annons:

  • Morgan Andersson var förstås nöjd med segern mot Dackarna. Foto: Jonas Davidsson

  • Fredrik Lindgren var förstås också nöjd.

Både bredden och toppen avgjorde för Västervik: "Gick fortare än vi räknat med"

Dackarna stretade emot väl – men mot slutet stack Västervik iväg. Hemmalaget vann till slut med 51-39.
– Jag är jättenöjd, säger hemmalagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik speedway fick förstås en stor fördel av att Dackarnas stjärna Jacob Thorssell inte kunde köra. Målillaklubben tvingades köra riders replacement för honom. 

Samtidigt var det oväder i stora delar av Kalmar län under tisdagen och banan var sig inte helt lik från en vanlig hemmamatch för Morgan Anderssons förare.

– Det var jobbigt det här. Dackarna bjöd upp och var riktigt snabba i början. Vi fick göra väldigt mycket med banan och då blir det nästan som en bortabana för oss också. Det gick jäkligt fort i början. Artem (Laguta) var bara en tiondel över banrekordet, så det gick fortare än vi räknat med. Det blev en helt annan inställning på cyklarna, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

"Gör det klockrent"

Amerikanen Luke Becker gick ut och tog två raka trepoängare i inledningen av matchen för gästerna. Dackarna hade också 9-3 efter två heat och ledde med 23-19 efter sju.

– Dackarna gör det klockrent i början. Jag kände lite när Becker gick ut och åkte sådär kan jag säga, men vi fick ihop paketet till slut. Alla bidrog, säger Morgan Andersson.

Däribland Noel Wahlqvist som fick två heat och plockade tre poäng på dessa.

– Han fick chansen. Han hade division 1-tävling i helgen med bra starter och vi vill få igång honom också.

Vad är det som gör att ni lyckas vända?

– Banan kommer mer till oss och blir mer som den brukar vara. Det syns på tiderna inte minst. I början passade den inte oss, samtidigt som Dackarna var jäkligt bra. Men blir det såna här grejer med banan, så gynnar det ofta bortalaget. 

Ny tvåa

Västervik passerade Dackarna i tabellen och är numera ny tvåa. Det ville Morgan Andersson inte dra för stora växlar av.

– Jag är jättenöjd, men det som betyder något är hur det ser ut efter 16 omgångar. Vi är ute efter de två första platserna, så det är klart att jag är nöjd med det här. 

Fakta

Poäng Västervik: Artem Laguta 15 (5 heat), Pawel Przpedelski 8 (5) Fredrik Lindgren 8 (5), Viktor Kulakov 8 (5), Vadim Tarasenko 8 (5), Noel Wahlqvist 3 (2), Anton Karlsson 1 (3).

Poäng Dackarna: Maciej Janowski 14 (6), Jason Doyle 9 (5), Luke Becker 9 (6), Rasmus Jensen 6 (6), Avon van Dyck 1 (3), Sammy van Dyck 0 (4).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt