Annons:

  • Johan lämnar VTK efter 26 år – nu tar Eric över: ”Ska bli riktigt kul”

    Johan Erlandsson, längst till vänster, slutar som tränare i Vimmerby TK och ersätts av Eric Lindström, trea från vänster. Johan Nilsson fortsätter som tränare. På bilden ses också ordföranden Bengt Westrin. Foto: Linus Johansson

  • Johan lämnar VTK efter 26 år – nu tar Eric över: ”Ska bli riktigt kul”

    Eric Lindström är ny tränare i Vimmerby TK.

Johan lämnar VTK efter 26 år – nu tar Eric över: ”Ska bli riktigt kul”

Vimmerby TK förändrar på tränarsidan. Johan Erlandsson slutar efter 26 år och ersätts av 20-årige Eric Lindström.
– Det ska bli riktigt kul. Jag vill tillföra mer i tävlingsmomentet för ungdomar, säger Eric Lindström.

Annons:

1989 byggdes tennishallen i Vimmerby och bara några år senare anställdes Johan Erlandsson som tränare. Nästa år är det alltså 30-årsjubileum för hallen, som är i mycket gott skick. Men det blir utan Johan Erlandsson, som i dagarna har slutat som tränare efter 26 år.

– När jag fick samtalet från Johan där han berättade att han skulle säga upp sig var det nästan så att jag tappade mobilen. När jag hämtat mig från chocken tänkte jag, hur går vi vidare nu? Jag ville ha in någon som har hjärta för det här, säger Bengt Westrin, ordförande i Vimmerby TK.

Vill få ungdomar att tävla mer

Westrin inventerade de egna leden och bestämde sig för att ge erbjudandet om att ersätta Johan Erlandsson till Eric Lindström.

– Jag träffade Eric och han tyckte att det lät kul och att det kunde utveckla honom både som tennisspelare och i sitt ledarskap. Det som är så fint när det gäller Eric är det stora hjärtat för tennisen och Vimmerby Tennisklubb. Vi ska se till att ge honom en väldigt bra tränarutbildning, säger Bengt Westrin.

Eric Lindström börjar sitt nya jobb som tennistränare i VTK i dag. Den rollen kommer han att dela med Johan Nilsson, som har ett tiotal år som tränare i klubben bakom sig.

– Det ska bli riktigt kul och det känns spännande. Jag är uppvuxen i den här hallen och har ju hjälpt till med lite träningar tidigare så det är inte helt nytt för mig, säger Eric Lindström.

Vad hoppas du kunna tillföra?

– Jag vill tillföra mer i tävlingsmomentet för ungdomar. Att få dem att tävla mer, kanske följa med dem på tävlingar och fixa lite läger och sånt.

Börjar på Smålandsidrotten

Johan Erlandsson börjar i dag som idrottskonsult på Smålandsidrotten och kommer att ha sitt kontor i just tennishallen.

– Det är en helt ny tjänst som inte har funnits i Småland tidigare. Jag funderade en del innan jag bestämde mig. Det ska bli intressant. Samtidigt hoppas jag kunna hjälpa VTK lite framöver också, säger Johan Erlandsson, som tror på valet av Eric Lindström som ny tränare.

– Det kommer att bli bra med Eric. Det är också bra att han kan ta med sig bitar från tennisgymnasiet i Växjö.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt