Annons:

Förstärkt VTK ska tävla på högre nivå:

Johan Nilsson och VTK inleder säsongen i helgen. Foto: Simon Henriksson

Förstärkt VTK ska tävla på högre nivå: "Kommer bli jättetufft"

Vimmerby Tennisklubb spelar i år i Sveriges näst högsta division. Till helgen inleds säsongen med två tuffa matcher.
– Det kommer bli jättetufft, säger VTK:s Johan Nilsson.

Annons:

Vimmerby TK gjorde en mycket stark säsong ifjol och det blir spel i division 1 under årets inomhussäsong. Det är den näst högsta divisionen i Sverige.

– Det blir jättetufft. Vi får försöka satsa på att hålla oss kvar, men jämför man med vad övriga lag har för trupper så är vi knappast favorit mot något lag, säger VTK:s Johan Nilsson.

Totalt blir det sju matcher och redan i helgen har VTK två matcher. VTK möter Tabergsdalens TK i Norrahammar utanför Jönköping på lördag och på söndag väntar Fair Play 2 från Malmö. VTK har endast en hemmamatch i serien och den spelas mot Båstad kommande onsdag. Övriga lag i serien är ATL Lund, Ullevi, Varberg och Påvelund. 

Två lag ramlar ur serien.

– Det vore viktigt att känna att vi hänger med här i början i alla fall. Det är två riktigt tuffa lag första helgen och även hemmamatchen blir svår. Jag skulle säga att Taberg, Båstad och Lund är favoriter i den här serien, säger Nilsson.

Har värvat

Båstad tränas av förre storspelaren Henrik Holm, en gång i tiden 17 på världsrankingen. I säsongens första matcher ställer VTK upp med Eric Lindström, Johan Nilsson, Anton Karlsson och nyförvärvet Oliver Nilsson (Växjö). VTK har plockat in Johan Wennerholm, tidigare Vetlanda, i truppen.

– Tyvärr kan han inte spela de första matcherna i serien. Vi har fått in bra förstärkningar i honom och Oliver Nilsson. Oliver bor i Växjö, men är härifrån, säger Johan Nilsson.

Matcherna spelas som fyra singlar och två dubbelmatcher.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt