Annons:

Maud går i pappans fotspår – nu blir hon föreningens första kvinnliga ordförande

Maud Rinaldo Larsson är ny ordförande för Rumskulla GoIF, som i år fyller 80 år. Hon blir föreningens första kvinnliga ordförande. Foto: Gabriella Rinaldo

Maud går i pappans fotspår – nu blir hon föreningens första kvinnliga ordförande

Rumskulla GoIF har fått en ny ordförande. För första gången i föreningens 80-åriga historia blir det en kvinna.
– Jag tycker det är kul med föreningslivet, säger Maud Rinaldo Larsson.

Annons:

2023 firar Rumskulla GoIF hela 80 år som förening. Efter årsmötet står det också klart att föreningen får en ny ordförande – och det blir historiskt på flera sätt. 

För första gången i historien blir det en kvinna på posten. Inte vilken kvinna som helst – utan en som nästan föddes rakt in i föreningen. 

– Jag sitter i valberedningen men jag föreslog inte mig själv förstås. Däremot gav jag en vink att jag kunde tänka mig att åta mig uppdraget och då blev jag föreslagen. Folk står inte direkt på kö för uppdraget, säger Maud Rinaldo Larsson och skrattar.

Hennes historia med föreningen sträcker sig till ungdomens dagar.

– Jag har varit aktiv i föreningen i närmare 50 år. Det låter inte klokt när jag säger det, men så är det. Jag började ta upp medlemsavgifter som 17-åring och i dag är jag pensionär. Jag tycker det är roligt med föreningslivet och kände att jag kan testa ett år. Det är bra att ha en ordförande under ett jubileumsår och då får jag vara spindeln i nätet, men också ta hjälp av medarbetarna. 

I många år var Mauds pappa, Stig Rinaldo, ordförande för samma förening. Han var också med och startade Rumskulla GoIF en gång i tiden. Även Mauds mamma, Inger Rinaldo, var engagerad från begynnelsen genom damklubben.

– Så intresset överfördes från båda mina föräldrar. 

Blir stor fest i sommar

Övriga i styrelsen är Susanne Karlsson, Peter Fjällgård, Johan Persson, Robert Rinaldo och Johanna Möller.

– Folk är snälla och ställer upp när man väl frågar, så det är jättekul. Robert bor inte kvar i Rumskulla, men känner mycket för GoIF, säger hon.

Under året firar Rumskulla som tidigare nämnts hela 80 år. Det ska förstås uppmärksammas. Den 8 juli blir det en heldag på Örens IP.

– Vi håller på att spika programmet, men det bli familjeaktiviteter på dagen och fest på kvällen. Det ska bli en hejdundrande fest och lite tillbaka till rötterna. Förr hade man festerna vid fotbollsplanen. Då var det musik på lastbilsflak och sådär. Det ska bli väldigt roligt, säger Maud Rinaldo Larsson. 

Saknar fotbollslag på seniorsidan

Sedan flera år tillbaka saknar Rumskulla GoIF seniorlag på både herr- och damsidan. 

– Det är jättetråkigt såklart, men vi har ett ungdomslag som är igång med seriespel och de är skitduktiga. Tillväxten är ju lite för svag tyvärr. Våra barn här ute börjar ju i stan redan i sexan, så det gör att flera går till Vimmerbys ungdomsverksamhet också. Underlaget är lite för litet för att få igång seniorlag igen, men vi hoppas på det. 

Bågskyttesektionen är aktiv och man arrangerar även styrketräning och olika pass i föreningens namn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt