Annons:

  • Efter snipporna – nu pärlar Sandra pattar till förmån för Bröstcancerfonden

    Här pärlar Sandra Sjöblom pattar. Pengarna går till Bröstcancerfonden. Foto: Privat

  • Efter snipporna – nu pärlar Sandra pattar till förmån för Bröstcancerfonden

Efter snipporna – nu pärlar Sandra pattar till förmån för Bröstcancerfonden

För ett antal år sedan började Gullringsbon Sandra Sjöblom virka snippor. Nu pärlar hon pattar – och överskottet går till Bröstcancerfonden.
– Jag har en kreativitet som behöver komma ut, säger hon.

Annons:

Det var 2016 som Sandra Sjöblom blev uppmärksammad för sina tillverkade snippor. Hennes konstverk spred sig över landet och överskottet gick till organisationen FATTA, som arbetar mot sexuellt våld. 

– Det fick oerhört stor spridning och jag skickade snippor från Ystad till Haparanda. Det genererade över 10 000 kronor, säger Sandra Sjöblom. 

Nu är hon på gång igen – men den här gången pärlar hon pattar till välgörande ändamål. 

– Anledningen är helt enkelt oktober, rosa månaden, och för uppmärksamheten kring bröstcancer och Bröstcancerfonden. Jag ville också bidra lite mer ordentligt. Det är väl en fortsättning i den bemärkelsen att pengarna går till en god sak.

"Mycket kreativitet som behöver komma ut"

Hon säger att hennes pattar, som hon marknadsför på sin sida "Pärlaförpattar" på sociala medier, sålts bra men att hon ännu inte nått upp till sitt mål. 

– Jag vill komma upp till målet på 5 000 kronor. Det har varit lite svårt att nå ut till folk som kanske inte är vän, familj eller kollega. Jag började i början på oktober och håller fortfarande på. Jag pärlar vid efterfrågan. 

Varför väljer du att lägga ned så mycket engagemang på detta?

– För att jag brinner lätt och mycket för många saker. Jag har mycket kreativitet som behöver komma ut. Kan jag rikta den till något jag tycker är viktigt blir det mycket enklare och roligare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt