Annons:

Flöjtelever uppträdde i Korskyrkan

Marina Generalova (pianoackompanjemang), Linnea Brose, Moa Erlandsson, Ida Nyman, Sofia Ganbrant, Esther Rosell uppträdde i Korskyrkan. Foto: Korskyrkan

Flöjtelever uppträdde i Korskyrkan

När Kulturskolan lade ned stora delar av instrumentalmusiken var flöjteleverna en av de grupper som kom i kläm. Korskyrkan i Vimmerby erbjöd då att upplåta lokaler för undervisning. Under våren och hösten har det på så vis erbjudits privat undervisning i tvärflöjt av Sofia Ganbrant.

Annons:

I samband med Andra Advents-gudstjänsten i Korskyrkan hade fem av Sofia Ganbrants flöjtelever uppvisning, med flera solostycken och ensemblespel. En av de äldre eleverna, Moa Erlandsson, inledde med Bach Gounods Ave Maria. Sedan spelade en av de yngsta eleverna, Ida Nyman, Adventstid av Carl-Bertil Agnestig. Esther Rosell framförde därefter Sicilienne av Maria Theresia von Paradis. 

I en senare avdelning spelade Esther, Moa och Sofia Bered en väg för Herran i Anna Cederberg-Orrtegs arrangemang. Som avslutning framförde Linnea Brose Patrick Doyles tonsättning av Hogwarts Hymn. Marina Generalova ackompanjerade samtliga stycken på piano.

Musikinslagen var mycket uppskattade och det finns stora förhoppningar att det kan bli en tradition att kombinera elevuppvisning med ordinarie gudstjänstfirande.

I gudstjänsten predikade Nima Motallabzadeh från Jönköping, som studerar teologi och ledarskap tillsammans med Korskyrkans ungdomspastor Hasse Ledin. En grupp sångare och musiker av församlingens egna förmågor ledde den gemensamma sången.

Korskyrkan

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt