Annons:

Vill ge människor chans att mötas – ordnar julgemenskap på nytt

Jultraditionen kommer tillbaka, även i år ordnar Kicki Willysson och Tord Johansson eventet "Julafton i Knastorp". I år har man gjort en installation av vantar och raggsockor. Foto: Privat

Vill ge människor chans att mötas – ordnar julgemenskap på nytt

Traditionen med ”Julafton i Knastorp” får en fortsättning. Kicki Willysson och Tord Johansson vill sprida julstämning och bjuda in till gemenskap i sitt julpyntade torp. I år med en vantutställning.
– Roligt att vi ligger så rätt i tiden, nu när det hemstickade plagget är Årets julklapp, säger Kicki Willysson.

Annons:

Efter att först ha satt ihop en äggutställning vid påsk, riktades fokuset mot förkläden förra julen. I år valde man det vinterbetonade temat hemstickade vantar och raggsockor – vilket visade sig ligga helt rätt i tiden.

– Installationen var redan uppsatt när Tord kom hem och berättade om Årets julklapp. Kul att det här kom så rätt. Jag har frågat några kvinnor här omkring om de har fina vantar jag kunde få hänga upp i utställningen. Det blev både nyskapade och äldre, små konstverk alltihop, berättar Kicki Willysson, som driver Knastorp Kultur och kaffe tillsammans med sambon Tord Johansson.

– Bland annat fyra-fem jättefina par med stjärnmönster gjorda av Märta Dahl som bodde i Tuna. Hon lever inte längre men var tydligen en stickerska av format. Nu luskar jag lite, för att se om jag kan få fram lite information om henne. 

Vill sprida julstämning

Första advent, nu på söndag, är det premiär, följt av två söndagar då Kicki och Tord vill sprida riktig julstämning i det julpyntade torpet i Knastorp.

Där serveras glögg och pepparkakor, must och liten julsmörgås, kaffe och hembakat bröd. Tord Johansson, Kicki Willysson och Matts Hansson, "Husets julstjärnor" som de kallar sig, bjuder på ett knippe vackra visor och roliga julminnen.

– Vår egen hustomten kommer nog dyka upp också, om alla är snälla, törs Kicki Willysson utlova.

Vad har du för tankar kring premiären?

– Det brukar bli trevligt och mysigt. Vi försöker att göra så det händer lite roliga saker och ger människor chans att mötas. Jag känner också att vantinstallationen väcker tankar och minnen, så folk kan mötas även i det. Det är jättehärligt.

För att det här ska vara görligt att genomföra gäller endast förbokningar de tre söndagarna, medan det den 5 december är öppet i kaféet där alla som vill kan titta in.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt