Annons:

Vändningen: Rumskulla GoIF kan komma till spel i år

Rumskulla kommer eventuellt till spel med ett lag i en reservlagsserie i år. Kanske med Hasse Larsson i laget även då? Foto: Linus Johansson

Vändningen: Rumskulla GoIF kan komma till spel i år

För snart två månader sedan kunde vi berätta att Rumskulla GoIF inte kommer till spel i division sex i år. Nu har klubben istället anmält ett lag till en reservlagsserie.

Annons:

Rumskulla GoIF har i flera år haft svårt att få ihop lag för att spela i division sex. För snart två månader sedan kunde vi berätta att klubben inte kommer att spela i sexan 2018.

– Det gick inte den här gången. Vi får inte ihop tillräckligt med spelare. Det är som det är, men det är klart att det känns tråkigt, sa eldsjälen Thomas Eriksson då.

I det läget ville han dock inte helt ge upp tanken om ett lag i spel även 2018.

– Dyker det upp folk som vill spela så kanske vi anmäler ett lag till en reservlagsserie. Där skulle vi kunna anmäla ett niomannalag. 

Tränar en gång i veckan

Det är precis det som Rumskulla GoIF nu har gjort. Klubben har anmält ett lag till utveckling B Vimmerby. Där kan laget i värsta fall spela niomannafotboll.

– Vi har inte så gott om folk, men vi hoppas kunna få ihop tillräckligt med spelare. Det behövs i alla fall ett 15-tal för att kunna genomföra säsongen. Det är ju så att om vi i alla fall kan hålla igång ett lag så är chansen större att vi kan komma igång på allvar igen i framtiden, säger Thomas Eriksson.

Han berättar vidare att laget just nu tränar en gång i veckan.

– Uppslutningen har väl varit sådär. Det har varit mellan fem och tio spelare varje gång, säger Thomas Eriksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt