Nytt poängtapp – tvåmålsskytten besviken: ”Så dåligt, usch”

För andra matchen i rad fick Rasmus Bexells Gullringen nöja sig med en poäng. Kvällens match mot Stensjön slutade 2–2. Foto: Ossian Mathiasson

Oväntat poängtapp i förra omgången. Inte heller hemma mot Stensjön fick Gullringen jubla som kryssade (2–2) för andra matchen i rad.
– Det är så dåligt, usch, säger tvåmålsskytten Rasmus Bexell.

Gullringens GoIF åkte på ett tungt poängtapp i senaste omgången när de hämtade upp 0–2 till 2–2 mot Habo IF.

Inställningen och arbetsinsatsen höll inte måttet den gången och denna afton var tanken att de skulle kliva upp på segertåget på nytt hemma mot Stensjöns IF.

"Måste ha 100 lägen"

Det blev inte som de hade tänkt sig. För andra matchen i rad kryssade Gullringen och anfallaren Rasmus Bexell var mycket besviken efteråt.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i nivå. Vi har en del lägen men vi måste tydligen ha 100 stycken för att göra mål. Det här är två så otroligt onödiga poängtapp så det finns inte, säger Rasmus Bexell.

I en mångt och mycket svag första halvlek från hemmalagets sida var det den gästande seriefyran och nykomlingen Stensjön som kom ut med ett stort självförtroende och spelade kreativt och tempostarkt. I 37:e minuten tog de rättvist ledningen efter ett snabbt anfall på högerkanten där Martin Brtan avslutade kliniskt.

Gullringen steppade upp efter baklängesmålet och kvitterade genom Ramus Bexell, som satte en välplacerad och låg frispark intill den högra stolpen i 42:e minuten.

– Jag visste att jag skulle sätta den där, säger Rasmus Bexell.

Bommade straff

Strax före halvtid revs Rasmus Stahlin ner i straffområdet av Stensjöns målvakt och Bexell klev fram till straffpunkten. Han bommade den efter att ha försökt sätta den i det högra hörnet.

– Det är dåligt. Jag tänkte vänta ut honom men han väntade ut mig. Jag brukar lägga den i andra hörnet men det blev inte så, säger han.

Han skulle dock få sin revansch i 67:e minuten när han blev ren med målvakten efter en lång utspark från Marcin Muszka.

Glädjen blev dock kortvarig då Stensjöns förste målskytt Martin Brtan satte en frispark från långt håll. Marcin Muszka försökte styra ut den till en hörna men den gick in i mål via stolpen.

"Tar många felbeslut"

Båda lagen vaskade fram ett par lägen på slutet men det blev delad pott på Gullemon. Med en match mer spelad än Tranås ligger Gullringen en poäng före.

– Vi känns stressade och tar många felbeslut. Vi kan så mycket bättre än så här. När vi gjorde 2–1 trodde jag att vi skulle ta det, höja oss och kriga på. 2–2 är oturligt, säger Bexell.

Vad är det som gör att ni har två raka kryss?

– Jag vet inte, det är svårt att säga. Jag ska inte säga att vi tror att vi är bra men vi måste gå tillbaka till det vi har haft tidigare. Vi ska inte lägga oss ner och dö, vi har ett bra glapp ner till tredjeplatsen, säger han.