Annons:

VH-kaptenen lutar åt VIK - utesluter inte en fortsättning i Vimmerby

Emil Wahlberg uppvaktas av Västervik. Foto: Linus Johansson

VH-kaptenen lutar åt VIK - utesluter inte en fortsättning i Vimmerby

Allsvenska Västerviks IK har gett sig in i jakten på Vimmerby Hockeys lagkapten Emil Wahlberg. Backen utesluter ändå inte en fortsättning i VH. – Går det att lösa socialt är Västervik mitt förstaval. Men jag har absolut inte räknat bort Vimmerby, säger Emil Wahlberg till Dagens Vimmerby.

Annons:

Efter att säsongen tog slut har Emil Wahlberg aviserat att han förmodligen kommer att sluta spela hockey. 26-åringen får helt enkelt inte ihop kombinationen med familj, heltidsjobb och spel på division ett-nivå.

– Jag har varit inställd på att sluta. Det funkar inte socialt att jobba heltid och kombinera det med en hockeysatsning. Men visst, jag fyller 27 i sommar och kan jag spela någon säsong till så gör jag gärna det, säger Emil Wahlberg.

Ringde i går

Helgen som gick hade Wahlberg ett samtal med Vimmerbys sportchef Daniel Stolt.

– Stolt frågade om det eventuellt kunde gå att hitta en lösning med mitt jobb. Vi kom fram till att jag skulle prata med min chef och se om det finns någon chans att gå ner i tid och fortsätta spela hockey.

Den första kontakten med Västerviks IK hade Wahlberg först i går.

– De ringde mig mitt på dagen. Det var först då spel i Västervik kom på tal.

Hur nära var du en lösning med Vimmerby innan Västervik ringde?

– Nära och nära. Vi hade inte snackat kontrakt eller så. Så det var inte jättenära, men vi var kanske på gång att hitta en lösning.

”Skulle vara konstigt”

Men nu kan det alltså bli spel i VH:s värsta rival Västervik istället.

– Går det med jobbet och allt funkar på hemmaplan så är jag givetvis jätteintresserad av att spela i Västervik. Att spela i Allsvenskan är något som jag har strävat efter.

Hur skulle det kännas att spela i VIK?

– Det skulle vara konstigt i början. Jag har ju mött dem i många heta matcher. Men jag skulle säkert komma in i det ganska snabbt.

Hur väl skulle du stå dig i Allsvenskan?

– Ingen aning. Men visst tror jag att jag skulle klara mig, annars hade jag inte ens tänkt tanken att spela där, säger Emil Wahlberg.

VIK är förstavalet

I nuläget väljer Emil Wahlberg mellan spel i Västervik, Vimmerby eller att sluta.

– Jag vill betona att Vimmerby inte är ute ur bilden. Jag kommer att välja det som passar bäst för mig och min familj. Och ska jag spela någonstans måste det som sagt fungera med jobbet.

Vad är ditt förstaval?

– Det hade varit kul att spela i Allsvenskan. Går allt att lösa är det mitt förstaval.

Känns alternativet att sluta spela längre bort nu?

– Jag vet inte. Det beror ju på jobbet, jag vill ha kvar mitt jobb. Vi får se om det går att lösa helt enkelt, säger Emil Wahlberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt