Annons:

VH-seger efter dramatiska dygn:

Jeff Hällegard var nöjd över att VH bröt trenden och besegrade jumbon Varberg. Foto: Linus Johansson

VH-seger efter dramatiska dygn: "Jävligt skönt att vi vann"

För två dygn sedan trodde Jeff Hällegard att han skulle få sparken. I kväll förde han Vimmerby Hockey till första segern på länge. – Ibland måste man gå genom ett eller två stålbad, säger VH:s hårdhudade coach efter 8-3 mot Varberg HK.

Annons:

Fyra raka förluster. En omtumlande vecka. Dunderjumbon på hemmais. 

Nog var Vimmerby Hockey satt under press i kväll mot Varberg. 

Lägg därtill att laget fick en mardrömsstart. Varberg gjorde 1-0 och fick sedan chansen i numerärt överläge i fem minuter. 

– Det är klart att det kändes konstigt, hur kan dessa chanser uppstå? Det var frilägen och straffslag. Man drog efter andan flera gånger, säger VH:s tränare Jeff Hällegard. 

Proppen ur

Efter halva matchen var Varberg fortsatt i ledning. Men den andra hälften av matchen blev en helt annan historia. 

Vimmerby spelade ut registret, gjorde åtta mål och vann komfortabelt. 

– Det har känts som att någon gång måste proppen gå ur. Nu gjorde den det, även om jag tycker att vi slarvar lite som tappar 5-1 till 5-3 där. Som helhet är det ändå bra. Vi vinner kamper, gör fler mål och det är en helt annan energinivå. Det känns som att det släppte ett ok från spelarnas axlar. 

"Aldrig roligt"

För endast två dygn sedan lämnade Jeff Hällegard träningen innan den ens hade börjat. Då trodde han att han skulle få sparken. Sedan dess har lagkaptenen Markus Modigs deklarerat att Hällegard har fullt förtroende hos spelarna och Daniel Stolt, klubbens sportchef, har bedyrat samma sak. 

– Det är aldrig bra, inte bra någonstans. Men ibland måste man gå igenom ett eller två stålbad, bryta ner och bygga upp. Inte vet jag, men det var jävligt mycket skönare att vi vann i dag, säger Hällegard. 

Hur har den här turbulensen påverkat er?

– Det är aldrig roligt, man vill ägna sig åt hockeyn. I den här branschen är det så här, man vet om det. Samtidigt vill man ha lugn och ro. 

Eric Karlsson: 

– Jag och Jeff har ett jättebra samarbete, där vi är sjukt nöjda med varandra. Det är skönt att vi kan stötta varandra när det är turbulent. 

Den delen håller Jeff Hällegard med om helt och fullt. 

– Det är bra att vi har haft varandra och vi har en jävla samsyn. Livet är inte alltid en spikrak väg, ibland stökar det och då får man hantera det. Livet blir inte alltid som man tänkt sig, så är livet. Men jag tror att det här kommer bli så in i helvetes bra i slutändan. 

"Glad att vi vann"

Varbergs bensin tog helt slut och de orkade inte tanka igen. Vimmerby öste på och vann den sista perioden med 6-2. 

– Jag är glad att vi vann matchen. Vi samlar ihop oss och gör två bra perioder. Det har varit en tuff tid: vi spelade bra i två perioder mot Tranås, jävligt bra i sista perioden mot Kristianstad och jävligt bra mot Kallinge innan det blev en horribelt konstig andraperiod. Samtidigt är det inte 22 ärrade NHL-proffs som sitter där inne, det är rätt unga killar. Killarna visar glädje och energi i dag i den tredje perioden när vi får göra mål och det var skönt att det kunde släppa på lite, säger Hällegard. 

Ledarudon ville lyfta fram Markus Modigs, Anton Carlsson, Kristoffer Backman, Viktor Kokman, men också Modigs kedjekamrater Kalle Östman och Jakob Karlsson. 

– Det finns en jävla potential i den linen, det betyder mycket för Modigs (Markus) att spela med Jakob (Karlsson). Han lyfter honom. 

Här kan ni läsa om vilka som nätade i 8-3-segern. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt