Annons:

Ny övertidsförlust för VH:

Petter Runesson pangade in 2-2 för VH i förlustmatchen mot Kristianstads IK. Foto: Linus Johansson

Ny övertidsförlust för VH: "Studsar fan inte med oss"

För andra matchen i rad tog Vimmerby Hockey poäng. För andra matchen i rad blev det förlust efter övertid. – Det känns bittert, säger VH-tränaren Jeff Hällegard efter 3-2-förlusten.

Annons:

Vimmerby Hockey är inne i en poängmässigt tung period. Precis som i lördags fick VH nöja sig med en poäng – även om förlust efter förlängning mot Kristianstads IK är allt annat än genant. 

VH-ledningen var inte helt nöjt över den poäng som inkasserades. 

– Jag tycker att vi äger matchen spelmässigt. Vi gör en jävligt bra prestation och den tredje är fantastisk. Vi är på rätt väg, men det studsar inte med oss, säger VH-tränaren Jeff Hällegard. 

Var det skönt att få den här bekräftelsen mentalt, att ni kan avsluta så starkt mot Kristianstad?

– Klart det är det, sedan känns det assurt just nu. Det är samma känsla som mot Tranås, även om vi växer in i det i den här matchen. 

"Pucken under kontroll"

Kristianstad tog ledningen med 1-0 innan Robin Kokkonen utjämnade. Innan periodvilan återgav Sebastian Magnusson skåningarna ledningen. 

– Jag tycker att vi är lite ängsliga i början. De gör två mål när vi borde boxa ut mer. Det ena är en retur där vi står och leta puck och den andra har vi gubben, men tar inte bort klubban, säger Hällegard. 

– Där har vi pucken under kontroll vid ett tidigare skede, men spelar fast oss.Där borde vi chippat ut i stället, säger Eric Karlsson, assisterande tränare.

"Aldrig orkat resa sig"

VH åt sig dock in i matchen och kvitteringen i den tredje perioden, som kom i spel fem mot tre, var fullt rättvis. Petter Runesson pangade in 2-2. Det fanns ett par fina lägen att avgöra matchen.

– Hade vi fått något mål där, så hade de aldrig orkat resa sig. De såg jäkligt trötta ut, säger Hällegard. 

Men i förlängningen drog Daniel Nilsson på sig en tvåa för interference. Sju sekunder senare gled pucken in under Viktor Kokman. 

– Det studsar fan inte med oss. Vi är inne i en sådan period när allt studsar emot oss, men det kommer släppa och när det gör det så kommer vi inte vara enkla, säger Karlsson.

"På rätt väg"

VH ska fortsätta på det spår de befann sig på mot Kristianstad. 

– Vi är på rätt väg, definitivt. Det här var ett steg i rätt riktning och vi ska jobba arslet av oss. 

I hemmalaget lyftes Robin Kokkonen, Viktor Hällegard och Dennis Fröland fram. I nästa omgång väntar Kallinge/Ronneby på bortais. 

Fakta

Poäng VH: Robin Kokkonen 1+0, Petter Runesson 1+0, Kalle Östman 0+1, Hampus Harlestam 0+1, Oskar Carlsson 0+1. 

Publik: 788

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt