Annons:

VOK:s Bertil Axelsson: Nu trappar jag ned mitt engagemang

Vimmerby OK:s ordförande Bertil Axelsson har tröttnat på styret i Vimmerby kommun.

VOK:s Bertil Axelsson: Nu trappar jag ned mitt engagemang

Jag och flera andra i Vimmerby OK har beskyllts för att fastna i det gamla. När det gäller VOK-skogen är jag stolt över det. Det är ett arv från andra som jag och flera i klubben för vidare.

Annons:

I snart 50 år har ledande politiker, fritidsintendent, andra tjänstemän i kommunen, lärare, idrottsledare och många av stadens invånare verkat och kämpat för att området ska vara kvar obebyggt. Det har inte lyckats helt, skogen har naggats i ett par hörn med två förskolor. Det räcker så!

I en artikel i Dagens Vimmerby framgår det att moderaterna, socialdemokraterna och centerpartiet inte kommer att ändra sig utan fullfölja sitt förslag att bygga en förskola i området. 

För min del innebär det att jag kommer att trappa ned mina ideella insatser. Jag vill inte lägga en massa timmar på sådant när ledande politiker inte vill lyssna på vad invånarna tycker.

 Handlar om mycket mer än VOK

Jag kommer att sluta jobba med Lions Club i Vimmerby när verksamhetsåret slutar nu i juni. Jag kommer att minska mina åtaganden i PRO vid årsmötet i februari 2018. Men jag kommer att fortsätta att jobba i VOK med skolorientering, administration, underhåll av anläggningen med mera.

Den som lyssnat på vad jag har sagt och läst vad jag har skrivit borde inse att den här frågan handlar om mycket mer än VOK:s verksamhet. I ännu högre grad handlar den om att skolor, föreningar och allmänhet ska ha ett fint stadsnära område för rekreation och träning.

Inte bara när det gäller VOK-skogen utan även i andra frågor verkar det som om styrande politiker har en ”vi vet bäst-attityd” och inte bryr sig om vad folk tycker. Det tycker jag är tråkigt. 

Vackra Vimmerby och fina Vimmerby

För några år sedan inleddes ett projekt med namnet Vackra Vimmerby. Det är fint. Sedan jag flyttade tillbaka till staden och kommunen 2102 har jag använt uttrycket fina Vimmerby. Det inbegriper mer än estetiken.

För mig har Vimmerby varit en fin stad att leva och bo i, det har känts som att människorna här bryr sig om varandra. När jag har skickat julkort och annat har jag skrivit ”Hälsningar från Bertil i fina Vimmerby”. Det är jag inte säker på att jag kan göra i fortsättningen.

 Bertil Axelsson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt