Annons:

Axelsson: En vädjan om eftertanke

När jag för snart fem år sedan flyttade tillbaka hit till staden och kommunen som jag brukar kalla fina Vimmerby hade jag inte en tanke på att jag skulle kunna bli en bitter gubbe. Risken finns. Jag kan lugna min familj och alla mina vänner, föreningskamrater, lärare och andra Vimmerbybor att jag inte blir bitter på allt och alla.

Annons:

Men jag blir bitter på om det fina rekreationsområdet VOK-skogen bebyggs med ytterligare en förskola. För mig skulle den innebära:

  • Ett monument över ett sviket löfte. Det löfte som gavs när översiktplanen antogs i maj 2016 och där det framgick att skogen skulle vara avsatt för rekreation och idrott.
  • Ett monument över att en 50 år gammal kamp för att behålla skogen intakt som ett friluftsområde då är över.
  • Ett monument över att allmän opinion och åsikter från kommunens innevånare inte betyder någonting.

Nu vädjar jag till alla som har någon möjlighet att påverka. Tänk efter och fundera på hur mycket det är värt om en så här fin stad kan behålla ett så fint område i tätorten.

Försök se till att bygget av en förskola i skogen inte blir av. Ju förr förslaget kan stoppas, desto bättre. Bäst vore om man redan nu kunde avbryta arbetet med att detaljplanera området för ytterligare verksamheter.

Hjälp till att behålla skogen för Vimmerbybornas bästa när det gäller rekreation och idrott och för att skolorna i staden inte ska få sina möjligheter beskurna när det gäller att bedriva orienteringsundervisning.

Fina Vimmerby är värt så mycket mer än att man gör ytterligare intrång i skogen!

Bertil Axelsson

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt