Annons:

DEBATT: Regnbågen har bleknat, Moderaterna har bekänt färg

Foto: Bildbyrån

DEBATT: Regnbågen har bleknat, Moderaterna har bekänt färg

Moderaterna i Kalmar är upprörda över vår artikel där vi Socialdemokrater påpekade att de högerkonservativa bekänt färg och det är ingen regnbåge vi fått se. Vi utryckte vår besvikelse över att deras iver att styra är större än deras tidigare politiska övertygelser. Moderaterna skriver i sin replik att de stått upp för HBTQI+ rättigheter under lång tid. Tyvärr gör det bara deras vändning och svek större.

Annons:

Vi uppmanar fortsatt alla att läsa Jonas Gardells artikel i Expressen kring ämnet. Moderaterna vill inte att debatten ska handla om Sverigedemokraterna, men det har själva som släppt in dem. Kanske skäms de för den egna politiken och närmandet till ett HBTQI+-fientligt parti, om inte kanske de borde skämmas.

De högerkonservativa lindar in sina svar i fina ord men när allt kommer kring och kampen väl ska tas så har Moderaterna redan gett upp. Vi Socialdemokrater kommer på alla nivåer göra allt som står i vår makt för att fortsätta skapa ett fritt och jämlikt samhälle. Ett samhälle som bygger på alla människors lika värde och hyllar kärleken. Det var värden som Moderaterna nog till stor del kunde skriva under på för ett antal år sedan. Nu är det ”smutskastning” att tala om hur Moderaterna och dess regeringsalternativ ser på dessa frågor. Så oerhört trist.

Mattias Adolfson (S)

Regionråd

Dzenita Abaza (S)

Kommunalråd

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt