Annons:

C-trion:

Christer Jonsson, Anders Åkesson och Ingela Nilsson Nachtweij (C) skriver på DV Debatt att länet och landet behöver ett nytt ledarskap.

C-trion: "Behövs nytt ledarskap för att hela länet och landet ska leva"

Det är bättre med morot än med piska. Det är bättre med valfrihet än med tvång. Det är bättre med växtkraft än med konstgjord andning. Därför behövs ett nytt ledarskap för Sverige och Kalmar län, skriver centertrion Anders Åkesson, Christer Jonsson och Ingela Nilsson Nachtweij i en debattartikel.

Annons:

När Socialdemokraterna och Miljöpartiet lägger förslag på förslag som gör det svårare för landsbygden att överleva, då måste vi agera. Det räcker inte att bara reagera, vi som inte bor i storstäderna måste agera och ta initiativ.

Det handlar, till exempel, om kilometerskatten som kommer att slå hårt mot all varudistribution, timmerbilar och alla tunga transporter som behövs för att hålla hela landet levande. Vi kan inte stillatigande se på hur man försöker införa en flygskatt som är direkt skadlig för landet och som riskerar bli miljömässigt verkningslös, Jo, faktiskt skadlig och inte ens utredaren själv är säker på miljönyttan. Stor risk att den istället kommer att skära av de landsändar som saknar andra effektiva kommunikationer med omvärlden.

Centerpartiet vill istället gradvis kvotera in miljövänligt bränsle i flygplanen. Vilket ger möjlighet för människor i vårt län att fortsätta att flyga till möten i Stockholm och ändå hinna hem till Kalmar för att natta sina barn. Och ändå gradvis minskar klimatpåverkan i takt med att andelen biojetbränsle ökar. Om Miljöpartiet tillåts bestämma ska inrikesflyget helst dö sotdöden och ersättas av tåg. Men i kombination med att en stor del av Kalmar län håller på att skäras bort från järnvägsnätet, så skulle det vara mycket negativt för vårt län. Trots socialdemokratiska löften finns inte en enda krona till den så behövliga upprustningen av Stångådals- och Tjustbanorna. 

"Behöver nytt politiskt ledarskap"

Bristen på helhetssyn och att hela landet ska leva märks också i vården. I dag saknar var tredje invånare i Kalmar län en fast läkarkontakt. Det betyder att närmare 70 000 personer aldrig får träffa samma läkare vid återkommande besök på sin Hälsocentral. Centerpartiets kartläggning visar att de privatdrivna hälsocentralerna har en mycket högre kontinuitet, här handlar det om omkring var sjunde patient som inte har fast läkarkontakt. Centerpartiets lösning på det här problemet är att göra det lättare för enskilda doktorer att starta egna mottagningar, bygga upp en patientbas och driva verksamheten som företagare.

De ideologiska skygglapparna hos vänsterstyret måste lyftas, det är inte hållbart att beröva patienter kontinuitet bara för att man inte gillar företagande. För är det något som retar vänstersidan är det just företagande. Vi ser, till skillnad från S, V och MP, vilken nytta småföretagande gör för sysselsättning, välfärd och integration.

Vi ser inte företagande som ett problem, utan som en lösning på många av de utmaningar som Sverige står mitt i. Vi ser lösningarna i att ge människor möjlighet att leva sina liv. Att ta vara på sin inbyggda drivkraft. Att utvecklas och leva – oavsett var i landet man bor. Den optimismen och framåtandan behövs i vår tid! Kalmar län och Sverige behöver ett nytt politiskt ledarskap, Centerpartiet är redo att ta över.

Anders Åkesson, riksdagsman C

Christer Jonsson, distriktsordförande C Kalmar län

Ingela Nilsson Nachtweij, vice distriktsordförande C Kalmar län

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt