Annons:

Åkesson om mardrömsbeskedet:

Centerpartiets riksdagsledamot Anders Åkesson reagerar starkt mot besparingen i Region Syd. Foto: Simon Henriksson

Åkesson om mardrömsbeskedet: "Vansinne"

Polisen måste spara mellan 70-90 miljoner i Region Syd och främst på personal. Centerpartiet markerar väldigt hårt mot beskedet.
– Det är vansinne, säger riksdagsledamoten Anders Åkesson i ett pressmeddelande.

Annons:

I våras genomförde Centerpartiet en namninsamling för att få fler poliser i länet. Cirka 5 000 personer skrev under insamlingen som även användes av Annie Lööf i en debatt med inrikesminister Anders Ygeman (S). 

I dag meddelade HR-chefen i Region Syd att det måste sparas 100 miljoner kronor på personal. Centerpartiet kallar beskedet för "ödesdigert" och skriver att "människor har fått nog av nedprioritering av Polisen". 

– Det är vansinne. Är det något polisen behöver är det större resurser, inte mindre. Anders Ygeman måste svara på hur det här ska öka tryggheten bland befolkningen i länet, säger partiets riksdagsman från Kalmar län, Anders Åkesson. 

– En redan åsidosatt del av landet, Kalmar län, kommer nu att drabbas ännu mer av frånvaron på poliser. Vi i Centerpartiet kräver fler poliser, inte färre, säger Centerpariets distriktsordförande i Kalmar län, Christer Jonsson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt