Annons:

Vellet om Almedalen: "All heder åt Löfvén"

Almedalsveckan 2017 är förbi. Alla har inte varit förtjusta.
Vimmerbybon Vello Vellet har skrivit en insändare om det han kallar för ett "jippo".

Annons:

All heder åt Stefan Löfvén som nobbade politikerveckan i Almedalen och i stället satsade på närkontakt med sina meningsfränder och oss övriga.

Olof Palmes sommartal i Almedalen var början till detta ”jippo”. Hoppas Stefan Löfvéns uteblivna medverkan kan ge en antydan av värdet för medverkan i detta ”jippo”.

Visby och Region Gotland har naturligtvis nytta och ekonomisk vinning av denna verksamhet. För övriga kommuner som deltar upplever jag att det är en onödig kostnad och utgift. Om kommuner kan påvisa nyttan av deras medverkan kan man väl fortsätta med detta ”jippo”? Om så inte är fallet borde dessa skattemedel istället satsat på det som alla pratat om: skola, vård, omsorg, sjukvård och arbete. 

Mitt bestående minne från årets Almedalsvecka är när programledaren för Melodikrysset inledde sändningen med några citat av före detta politiker. Ett av Hjalmar Mehr, Finansborgarråd i Stockholm 1958-1966, ”Detta blev en dyr besparing”.

Det andra av Bert Karlsson, en av partiledarna för Ny Demokrati. ”Politiker är som krokodiler, stora i käften, men saknar öron”.

Dessa citat kan överensstämma med många kommuners politiska ledning. 

Vello Vellet

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt