Annons:

DEBATT: Nu får det vara nog med dumheter!

Joakim Gunnarsson vill inte se några skolnedläggningar i Vimmerby. Foto: Privat

DEBATT: Nu får det vara nog med dumheter!

Nu får det vara nog med dumheter! Det är många år av dåliga beslut som har försatt kommunen i detta ekonomiska krisläge!!

 

Annons:

Det är alla politiska partier som mer eller mindre har varit med vid olika tillfällen och tagit dåliga beslut! Så nu får ni svälja eran stolthet och börja samarbeta över era så kallade politiska gränser!

För om hela Vimmerby kommun ska leva så bör vi vara rädda om landsbygdsskolorna. Om det finns skolor på småorterna så kommer även det bli en föryngring på landsbygden! 

Barnfamiljer kommer att ha möjlighet att flytta ut på landsbygden och skapa möjligheter för att hela kommunen kommer att leva vidare! Men för varje gång politikerna och tjänstemännen börjar prata om nedläggning av skolor så kommer detta att innebära en osäkerhet bland familjer som kan tänkas flytta ut på landsbygdens orter, det blir en ond spiral som ni politiker måste bryta NU!!

*

Om ni inte bryter denna onda spiral så kommer det inte finnas någon “levande landsbygd". Vem ska då producera vår mat som vi ska äta? Så länge som skolorna är hotade om nedläggning pga ekonomiska skäl så ska det inte satsas en enda krona på något annat i kommunen såsom ledarskapsutbildning, fiber mm!

Men hur vill ni politiker att Vimmerby kommun ska se ut om 5, 10 eller 20 år? En hel levande kommun eller enbart en stadskärna? Jag misstänker att alla vill ha en levande landsbygd som kan ge en hel kommun!

Om ni nu stänger ner skolorna på landsbygden så sår ni ett “dödens” frö för allt föreningsliv på alla orter! Så vilka politiska partier vill/törs ställa sig längst fram i båten för att styra Vimmerby kommun åt rätt håll?

För en levande hel kommun.

Joakim Gunnarsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt