Annons:

Peter Karlsson och Ingela Nilsson Nachtweij är två av de politiker som skrivit under Centerns debattinlägg. Foto: Simon Henriksson

C: Är den ljuva musiken äkta?

Det låter som ljuv musik när socialdemokraternas företrädare nu går ut och lovar att skolorna i landsbygden inte ska läggas ned. Det löftet blir ju omöjligt att inte hålla så vi från Centerpartiet tackar, å väljarnas vägnar, för det positiva lappkastet.

Annons:

Likaså talar S sig varma för medborgardialog och att man fortsättningsvis ska lyssna mer. Bara de nu vinner valet 2018.

Men det klingar kanske något falskt där bakom den ljuva musiken? Så sent som den 6 december, på senaste mötet i Barn- och utbildningsnämnden uttalade dess ordförande Lis Astrid Andersson att hon fortfarande förespråkade nedläggning av till exempel Djursdala skola.

Peter Högberg har upprepade gånger på sin blogg ifrågasatt att medborgarna uttrycker åsikter under mandatperioden och han har dessutom ifrågasatt folkomröstningens resultat.

Är den ljuva musiken äkta?

På ett möte i Tuna hösten 2014 lovade både socialdemokraterna och moderaterna att inga skolor skulle läggas ned. Det löftet höll till i april 2015.

Så man kan undra om den ljuva musiken nu är äkta?

Men ännu en gång vill vi från Centerpartiet tacka för vallöftet som ligger helt i linje med vår förda politik under innevarande mandatperiod. Vi vill nu framöver lägga kraften på en politik som leder till utveckling, i stället för avveckling, av förskolor och skolor såväl i stad som i landsbygd. Låt oss med gemensamma krafter bli Sveriges bästa landsbýgdskommun!

Peter Karlsson, Jacob Käll och Ingela Nilsson Nachtweij

För Centerpartiet i Vimmerby kommun

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt