Annons:

Loord: Hallengren är inte annorlunda än Regnér

I dag kom det beskedet att personer med funktionsnedsättning får tillbaka rätten till statlig assistansersättning vid till exempel sondmatning. Det slår Högsta förvaltningsdomstolen fast i en principiellt viktig dom idag. Det innebär att personer som tidigare blivit av med statlig assistans för sondmatning nu åter igen kan söka assistanstimmar för detta.

Annons:

Detta är ett väldigt positivt besked för alla som de senaste åren blivit av med sin statliga assistans. Nu gäller det att Försäkringskassan arbetar in nya rutiner som bygger denna domen.

Regeringens LSS-utredning fortgår och skall vara klar i oktober i år. Den innehåller tydliga direktiv om sparkrav på LSS framöver. Min tydliga uppmaning till Lena Hallengren är att ändra i utredningsdirektivet och plocka bort direktivet om besparing på LSS.

I en intervju med SR Ekot menar Lena Hallengren att hon inte är beredd att ändra spardirektivet i LSS-utredningen. Det är något som upprör kristdemokraten Jimmy Loord.

Hoppats på en annan linje

Vi var flera som hade förhoppningar om att Lena Hallengren skulle driva en annan linje än sin kritiserade företrädare Åsa Regnér. Att hon på riktigt skulle stå upp för de funktionsnedsatta. Nu intar Hallengren samma position som sin företrädare och kommer fortsatt driva en besparingslinje på LSS. Det gör mig väldigt orolig och betyder att vi kan glädjas över dagens dom i HD men att kampen långt ifrån är över.

Min ambition är att återupprätta intentionerna i LSS-lagstiftningen och den ambitionen är omöjlig att kombinera med ytterligare direktiv om besparing.

Jimmy Loord

Kristdemokraterna

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt