Annons:

Tillsammans skapar vi trygghet och framtidstro!

Socialdemokraten Daniel Nestor.

Tillsammans skapar vi trygghet och framtidstro!

I min vardag är det många som undrar varför jag valde att engagera mig i Socialdemokraterna. För mig har valet alltid varit lätt, det handlar om de grundläggande värderingar, på vilket sätt jag vill att vårt samhälle ska se ut.
Jag personligen tror på en modell där vi människor står upp för varandra, ger varandra förutsättningar för att lyckas i livet, som ser till att samhället är starkt när du behöver det som mest!

Annons:

Svensk ekonomi är urstark. Idag går 300 000 tusen fler till ett jobb än 2014. Vi har den lägsta arbetslösheten på över 16 år och fler människor kan försörja sig utan stöd av samhället. Denna ekonomiska styrka som vi skapat vill vi använda för att skapa trygghet för vanligt folk, för dig och mig.

Vi lever i en föränderlig tid och en konfliktfylld värld. I sommar har Sverige brunnit, och extremvädret visar på klimatförändringarnas akuta konsekvenser. Handelskrig, extremism och auktoritära krafter dominerar världsutvecklingen, och globaliseringens snabba förändringar gör varje enskild människa mer sårbar.

 *

Det kan kännas tröstlöst – men vi får inte glömma att vi gång på gång sett vad vi människor kan göra när vi står sida vid sida och beredda att göra arbetet tillsammans. Under det här seklet har Sverige rest sig från att vara ett fattigt land i Europas utkant till att bli en världsledande välfärdsnation i den globala ekonomins absoluta framkant. Detta är jag stolt över. Den kraft vi har när vi bestämmer oss för att lösa samhällsutmaningar tillsammans vill vi ta till vara på.

Därför ska vi samla oss igen. Vi vet att de samhällsproblem som finns kan vi bara lösas gemensamt. En gemenskap som gör att både du och jag känner trygghet i nuet och stort hopp inför framtiden.

Därför går vi Socialdemokrater till val på att genomföra det största trygghetsprogrammet i modern tid. Ett trygghetsprogram som skapar trygghet för både dig och mig!

 *

I torsdags presenterade Stefan Löfven en landsbygdsatsning på 2 miljarder till landets landsbygdskommuner, en satsning som för Vimmerbys del innebär ett tillskott 12,4 mkr årligen! Tillsammans med den tidigare presenterade välfärdssatsningen skulle Vimmerby kommun få 34,2 mkr extra per år, detta motsvarar för vår del en skattehöjning på över 1 krona. Tillskott som skulle göra stor skillnad för oss som kommun. Ekonomiska medel som vi skulle kunna använda för att rusta oss för framtiden och som gör att vi skapar trygghet för oss alla i ett längre perspektiv.

Det finns dock partier som inte vill genomföra dessa reformer, partier som vill sänka skatter för de allra rikaste i vårt samhälle, partier som är beredda att sätta människa mot människa.

Vi står inför ett ödesval, jag vet på vilken modell jag tror på. Vilken modell som gör oss starkare som samhälle. Vi alla behöver känna trygghet för att kunna känna oss lyckliga och fria. Tryggheten bygger landet starkt, vi har gjort det förut och vi ska göra det igen!

Valet är ditt – ansvaret gemensamt.

Daniel Nestor

Ordförande Socialdemokraterna Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt