Annons:

Nestor om anklagelsen: ”Tycker att det är olyckligt”

Daniel Nestor försvarar partiets gruppledare Helen Nilsson. Foto: SSU

Nestor om anklagelsen: ”Tycker att det är olyckligt”

Vimarhems styrelse misstänker att kommunalrådet Helen Nilsson (S) varit jävig i frågan om att sälja bostadsfastigheten Uven 7 till Storebrolyan. Partiets ordförande Daniel Nestor är kritisk till agerandet från styrelsen.
– Det är problematiskt om man vill vara en fungerande kommun, säger han.

Annons:

Vimarhem anklagar kommunalrådet Helen Nilsson för att ha varit jävig i den pågående diskussionen om att sälja Uven till Storebrolyan AB. Nilsson är kusin med Lizonne Hermansson, som är suppleant i bolagets styrelse och mamma till bolagets ägare Andreas Hermansson.

Daniel Nestor, ordförande i Socialdemokraterna, kände inte till kopplingen.

– Det är inget jag vet om och jag har inte upplevt att Helen varit pådrivande. Jag tycker inte att hon har gynnat någon enskild och vårt mål har varit att få till en byggnation.

Har ni haft någon diskussion om situationen med Vimarhems styrelse?

– Nej, det har inte varit uppe.

Är det en jävsituation?

– Jag tycker inte att det är en jävsituation, men det är ändå bra att det uppmärksammas och synliggörs. Tycker styrelsen att det är en jävsituation så är det bra att man tittar på det, men jag uppfattar inte att Helen gynnat någon särskild.

Borde Nilsson varit tydlig med kopplingen själv?

– Det är bättre att säga till en gång för mycket än en gång för lite, men jag tror inte ens att Helen nämnt bolagets namn. Syftet har varit att få till byggnation.

"Måste ha funnits innan" 

Varken Helen Nilsson eller Daniel Nestor kände till diskussionen som funnits i Vimarhem.

– Det här är ingenting som plötsligt kommer upp på ett möte, utan den här tanken måste ha funnits innan. Jag tycker att det är olyckligt att man inte tar upp det med mig som ordförande i partiet om man nu är rädd för en jävsituation.

Hur ser du på att styrelsen inte tar den kontakten?

– Det är problematiskt om man vill vara en fungerande kommun, vi är i samma koncern och ska gå åt samma håll. Vi måste ha en diskussion om en sådan här sak och jag är besviken på det. Jag tycker att det är fel väg att gå, men tycker inte att det är dåligt att de uppmärksammar det. De som berörs borde dock få veta det på ett annat sätt än i protokollet.

 "Valt andra personer"

Vimarhems styrelse leds av en socialdemokrat, Michael Svensson.

– Vi har påtalat att vi inte har varit nöjda från partiets sida och att vi vill ha en annan styrning. Vi har erbjudit hjälp och stöd, men det har man inte velat ta emot och nu har medlemmarna valt andra personer som får representera oss i bolaget.

Vad säger det här om samarbetsklimatet mellan kommunen och Vimarhem?

– Att det finns förbättringsmöjligheter. Vi måste få ett fungerande samarbete och man får konstatera att det har skurit sig. Det har funnits skilda meningar om vad man tycker är bäst för bolaget och vi tycker inte att det ledarskap som varit i styrelsen har representerat vårt parti fullt ut och har därför valt att byta. Jag konstaterar att de andra partierna verkar nöjda med styrningen av Vimarhem eftersom samma personer får fortsätta i styrelsen.

Påverkas ditt förtroende för Helen Nilsson av den här kritiken?

– Nej.

Fotnot: Dagens Vimmerby sökte Michael Svensson vid upprepade tillfällen under fredagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt