Annons:

af Ekenstam Stenman: Ingen vill se barns säkerhet riskeras

Lite info apropå den inställda skolskjutsen i Locknevi och mediauppmärksamheten runt det. Som förälder till två av de barn som drabbades har jag självklart hört av mig till kommunen. Det VAR ju jag som var den ”arga föräldern” här på DV i samband med incidenten …

Annons:

Det här hade jag hoppats skulle gå att lösa utan ännu en ”mediaskandal” för kommunen. Det för kommunens och allas bästa, men då det redan kommit ut i media är den vägen inte längre aktuell.

Lite får kommunen skylla sig själv för hade man hörsammat min lösning hade den redan kunnat vara på plats och man hade kunnat förekomma all negativ publicitet. Nu är det som det är med det …

Först fick jag samma nonsenssvar som jag och alla andra senare blev bjudna på i fullmäktige, men nöjde mig inte med det utan kom med ett konkret förbättringsförslag tillbaka. Till skillnad från andra som ofta bara pekar på problem lever jag i övertygelsen att det underlättar om man själv också kommer med konkreta förslag till förbättringar.

När allt kommer ikring är våra barns säkerhet, mina och andras, något som måste gå före ALLT annat.

*

Förslaget gick i korthet ut på att eftersom varje tur har sitt eget ID-nummer (Framgår av listorna när de skickas ut i slutet av vart sommarlov) kan man frivilligt ta in föräldrars mobilnummer och koppla dem till respektive tur.

När en tur ställs in, för ishalka, snöstorm eller mer svårförutsägbara ting som träd över vägen, akut sjuka chaufförer, motorhaveri eller annat så går ett SMS omedelbart ut till berörda föräldrar.

Det här gick inte …

Administrationen blir för omfattande och det väger tyngre än de få gånger barn drabbas av att behöva stå i snö, kyla, mörker, regn och rusk och vänta på en buss som aldrig kommer att dyka upp. Kanske med föräldrar som redan dragit iväg till arbetet ...

*

Optimist som jag är kom jag då med ännu ett konstruktivt förslag. Strunta i att dela upp det per tur. Samla frivilligt in alla föräldrars telefonnummer och skicka ut ett SMS till alla på listan när något händer en busstur. En enda lista. Inte så tungt att administrera.

Det här har kommunen sagt de ska titta på. Inga löften. Än.

Där står vi idag. Jag tror jag talar för varje förälder eller anhörig till barn i Vimmerby kommun, ja grannar och alla andra med, när jag säger att jag är säker på att ingen vill se barns säkerhet riskeras. Inte när det FINNS en enkel lösning.

Det går före eventuell ökad administrationsbörda att skapa den enda listan. Så självklart kommer kommunen lösa det här. De kan inte låta bli.

Vi får vänta och se hur lång tid det tar. Och hoppas att inte fler barn förgäves väntar på bussen i snön, kylan och mörkret innan dess.

Jens af Ekenstam Stenman

Förälder

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt