Annons:

SD-toppen:

SD-toppen Anneli Jakobsson vill se övervakningskameror på ICA-parkeringen.

SD-toppen: "Sätt upp övervakningskameror på ICA-parkeringen"

Att det sker parkeringsolyckor på ICA Kvantum är inte särskilt ovanligt. Det upprör Anneli Jakobsson (SD).

Annons:

Nu har ännu en bil blivit skadad på Ica kvantums parkering i Vimmerby. För vilken gång i ordningen vet jag inte men det händer väldigt, väldigt ofta. Det här medför stor frustration och ekonomiska konsekvenser för den enskilde. Man låser sin bil för att gå in och handla. När man kommer tillbaka är den repig och bucklig. Nu har det gått så långt att en del väljer andra parkeringar och andra ställen att handla på så nu är det bråttom att få bukt med problemet, för kundernas skull.

Min fråga är varför sätts inte övervakningskameror upp? Parkeringen är en plats dit allmänheten har tillträde och finns det kameror finns det också stora möjligheter att kunna spåra upp den som smiter så man får sitt rättfärdiga straff. 2018 blev en motion bifallen som vi lämnat in om just övervakningskameror men fortfarande 2020 finns det inga uppsatta. Jag lyfte frågan på ett kommunfullmäktigemöte om varför inga kameror finns trots att motionen gick igenom och jag fick till svar att polisen tycker inte det behövs. Konstigt att polisens ord står högre än Vimmerby kommuns högsta beslutande organ.

Sedan hösten 2018 har det också blivit enklare och billigare att söka tillstånd för kameraövervakning som datainspektionen har hand om.

Så vad väntar ni på? Sätt upp övervakningskameror nu innan fler bilar kommer till skada.

Anneli Jakobsson 

Gruppledare SD Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt