Annons:

Jakobsson:

Det är fel att kasta ut familjen, menar Anneli Jakobsson.

Jakobsson: "Fel att kasta ut familjen Berisha"

Att kasta ut den utvisningshotade familjen Berisha är fel. Det menar Anneli och Kjell Jakobsson, tidigare aktiva i Sverigedemokraterna.

Annons:

Har följt den utvisningshotade familjen Berisha som kom från Kosovo (tidigare forna Jugoslavien) till Sverige för 15 år sedan. Familjen består av föräldrar och 3 barn som idag är 18, 14 och 11 år gamla vilket innebär att 2 av barnen är födda här och det ena barnet var endast 3 år gammal när de kom hit.

15 år är en lång tid, här har familjen rotat sig och lever precis som vem som helst av oss med skola och arbete.  Barnen har klasskompisar och fritidsintressen.  

Pappan har tidigare arbetat inom äldreomsorgen men är nu förbjuden att arbeta på grund av utvisningsbeslutet. Här i Vimmerby, barnens stad finns det alltså en familj med minderåriga barn som ska kastas ut ur landet den 1 juni, en familj som bott här länge, en familj som anpassat sig efter oss och som inte ligger samhället till last. Och barnkonventionen som blev lag 1 januari 2020, gäller den inte längre eller var det bara signalpolitik.

Det är skrämmande att migrationsverket kan behandla folk så här, mot människor som vill göra rätt för sig. Familjen kunde inte ana den där dagen för 15 år sedan, när de kom till det nya spännande landet, Sverige där rättvisa och trygghet ska råda att de 15 år senare kommer att kastas ut ur vårt land och utvisas tillbaks till Kosovo, till ett land som de inte har någon samhörighet med och där 2 av barnen aldrig varit.

Vi ska väl välkomna dem som vill bidra till vårt samhälle, som följer våra lagar, respekterar våra seder och som vill bli en av oss. Var består rättvisan när man samtidigt belönar andra som kommer hit, som inte vill anpassa sig, som inte vill bli en av oss och som upprepade gånger gör kriminella handlingar, jo då belönas personen oftast med uppehållstillstånd och man riskerar inte heller att utvisas. 

Anneli Jakobsson, Storebro 

Kjell Jakobsson, Storebro 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt