Annons:

GÄSTKRÖNIKA: Har vi förstått vad avancemanget betyder för Vimmerby?

Martina Andersson, hotellchef på Vimmerby Stadshotell och ideell kraft i Vimmerby Hockey, skriver om klubbens avancemang. Foto: Pressbild

GÄSTKRÖNIKA: Har vi förstått vad avancemanget betyder för Vimmerby?

Att Vimmerby hockey gick upp i Hockeyallsvenskan i lördags har nog inte missats av någon – men har vi förstått vad detta faktiskt genererar tillbaka till oss, som företag och kommun? 

Annons:

Jag tillsammans med mitt team på Vimmerby stadshotell har jobbat tätt tillsammans med föreningen sedan semifinalen var ett faktum. Att förstå vikten av att ha ett elitlag i vår egen kommun, det gjorde vi tidigt. Vi har haft hockeylag dvs ca 30 personer extra boende hos oss vid varje hemmamatch där lagen valt att bo över i Vimmerby, detta sedan semifinalen mot Troja.

De äter i vår kommun, de har värmning med promenader genom vår stad, de kanske besöker lokala gym, de handlar på bland annat Ica, Coop, Rusta och ÖB, de kanske tankar sin buss på våra bensinmackar kanske att någon behöver något annat under tiden, här finns kläder, böcker & hudvård mm. ja jag vill påstå att Vimmerby har mer eller mindre allt.  

De som kommer hit har familj och vänner hemma i sin stad, kanske är Vimmerby då stället de väljer att komma tillbaka till av olika anledningar, Astrid Lindgrens värld, Näs, vandringsleder, cykelturer, spa, fiskeguidningar, museum, bryggerier, lekland osv. 

Nu är det verkligen upp till oss som företagare och kommun att kroka arm, att göra detta till det bästa året vi bara kan, att tillsammans bidra med att lyfta laget i hallen, att bidra till en fantastisk ungdomsverksamhet och utveckling. Att vi tillsammans skapar de bästa förutsättningar vi bara kan, både för de spelare och ledare som ska komma hit och spela, leva, jobba och bo för Vimmerby hockey. 

Och, förstå vikten av vad vi får tillbaka genom de andra lag som kommer hit, att förstå att helt plötsligt ska Vimmerby hockey visas på Tv, de ska till klassiska arenor, de ska möta spelare som kanske både vunnit NHL, SHL och allsvenskan tidigare. Och dem ska till Vimmerby, till vår ishall, till vår stad.

Jag är iallafall helt inställd på att jag vill ha med Vimmerby stadshotell på denna resa, då jag redan sett vad det genererar tillbaka i intäkter och marknadsföring 

Tänk att dessutom få ha världens bästa känsla i magen, att göra det tillsammans med förening, företagare och kommun – det är min dröm.

Martina Andersson
Hotellchef Vimmerby Stadshotell

Ideell kraft i Vimmerby Hockey

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt