Annons:

Efter torsken i toppmötet:

Christoffer Törngrens Vimmerby har problem i powerplay.

Efter torsken i toppmötet: "Förlorar den i special teams"

Vimmerby Hockey föll tungt i Allettan-toppmötet hemma mot Halmstad Hammers. Hemmatränaren Hampus Sylvegård såg en tydlig förklaring.
– Det är i special teams vi förlorar matchen, säger han.

Annons:

Nästan 37 procent. Det hade Vimmerby Hockey i powerplaystatistiken under grundserien. Siffrorna i Allettan är fjärran från det. Efter tre mållösa numerära överlägen hemma mot Halmstad ligger VH nu på 8,89 procent.

– Det är för dåligt. Inte att vi inte gör mål, men att vi inte skapar mer. Vi har ändå sex minuter i den här matchen och det är tillräckligt mycket för att göra mål. Halmstad har ett tillfälle och gör mål. Vi måste upp där. Just nu är det raka motsatsen mot i höstas, säger Hampus Sylvegård.

Hur kan det bli så när man redan hittat nyckeln?

– Jag tror det är mycket psykologi och att det låser sig. Det är ingen godkänd ursäkt, men jag tror det. I förra matchen skapade vi ändå en hel del i PP, men i dag kommer vi inte riktigt in i zon och det blir för mycket utsida. Vi hittar inget farligt skottläge. Jag vet inte. Vi möter bättre lag än i höstas, men jag tror det har mycket med självförtroende att göra. 

"Bra bortamatch"

Själva toppmötet som helhet? Jo, det blev en jämn, tät och dramatisk drabbning som gästerna vann med 2-1. 

– Det är bara att gratulera Halmstad till en bra bortamatch. De kommer till lite bättre målchanser och håller oss på utsidan, även om vi för matchen. De får första målet direkt efter sin utvisning och det andra i PP. Det kan de spela på hela matchen sen. 

Oscar Humble reducerade med nio minuter kvar och Vimmerby jagade förgäves ett kvitteringsmål. 

– Vi gör en bra push efter målet och har bra målchanser. Det var riktigt nära, men ville sig inte. Så kan det vara även om det är frustrerande. Vi får analysera denna och så är det ny match på fredag. 

Tajtar till sig i toppen

Sylvegård tog målvakten tidigt och försökte hitta ett 2-2-mål.

– Vi hade bra momentum och bra tryck. Jag tycker att det resulterade i bra målchanser, men det är i special teams vi förlorar den här matchen. Spontant känner jag inte att vi gör en dålig match, men det var inte tillräckligt bra för att vinna.

Nu gick Kristianstad om Vimmerby på målskillnad och Halmstad är endast en poäng bakom. Halläningarna har dessutom en match till godo på VH. 

– Det är fyra matcher kvar och mycket hockey kvar att spela, säger Sylvegård kort om det.

Oscar Humble, som gjorde sin andra match efter comebacken, blev målskytt.

– Han var bland de bättre i dag och tillför mycket. Han bidrar med erfarenhet och positiv energi varje dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt