Annons:

Vad betyder nolltolerans på SD-språk?

När en person använder ordet neger, gillar en nazistisk sajt och bojkottar en butik som vänder reklam till muslimer händer ingenting. Det är helt okej.
När en person använder ordet ”svartskalle” skickas den ut med huvudet före. Då råder nolltolerans. Svårt att finna logiken? Det har jag med. Ordet nolltolerans måste ha en annan betydelse på SD-språk.

Annons:

Det finns en allt större uppdelning mellan vi och dom i samhället. Vi menar nolltolerans när vi säger nolltolerans. Om en minister kör onykter får den avgå, om någon säger något rasistiskt får den avgå, om den gör något annat väldigt olämpligt får den avgå.

Dom andra menar någonting annat. Det måste vara så, att dom menar något annat. Dom säger nolltolerans, men menar ibland-tolerans eller det-beror-på-tolerans.

Tolerans om det är någon viktig person, tolerans om dom inte orkar ett medlemsärende till, tolerans om någon på ett fiffigt sätt flyttar gränserna för vad som är okej att säga i ett samhälle.

Nolltolerans om det är någon bortglömd kommunpolitiker eller någon som saknar kompis i partiledningen eller som helt säkert aldrig kommer avancera någonstans.

Skickas på utbildning

Poängen med nolltolerans i politiken är att det är så väldigt enkelt att följa. När någon gör bort sig säger man upp personens medlemskap och låter den lämna samtliga uppdrag.

Efter IRM:s avslöjande hade det varit väldigt enkelt för Jimmie Åkesson att skicka ut Oskar Sjöstedt med huvudet före och säga att han skäms. Han gjorde inte det. Han anklagade alla andra för att vara taskiga och säga ”fula ord”.

I Vimmerby får man inte vara kvar i styrelsen om man säger ”svartskalle”. Men man får slåss för sin rätt att använda ordet ”neger”. Man får vilja införa censur. Man får säga att man inte vill låta personer i slöja utföra välfärdstjänster.

Det är inga problem. De personerna skickas på utbildning.

Inte roligt alls

Det finns en annan allt tydligare uppdelning mellan vi och dom i samhället. Vi tycker inte att vissa saker är särskilt roliga. Typ ”skämt” om att all brottslighet begås av asylsökande. Eller ”skämt” om att alla ensamkommande är 30 år. Eller ”skämt” om att flickor ska lägga bacon i trosorna för att inte bli våldtagna. Eller ”skämt” om att syrier är ”kebabtekniker”. Eller att nazister sparkar på döda får och skriker ”dö jude”.

Det tycker vi inte är roligt alls. Vi tycker att det är fruktansvärt tråkigt. Vårt blod fryser till is när vi hör den typen av ”skämt” och vi vill bort från den människan så fort som möjligt och aldrig mer se den igen.

Hur låter det då?

Dom tycker att det är jätteroliga skämt. Dom skrattar jättehögt när dom hör dessa historier. Det är bara när någon frågar vad det är som är roligt som dom inte tycker att det är roligt längre. Då är det bara en kontext (i regel några män på samma plats samtidigt) som har gjort ”skämtet” så obeskrivligt roligt.

Man undrar: om det låter så här i öppenheten, hur låter det då bakom lyckta dörrar?

Klarar inte av det

Nolltolerans ger inte utrymme för något godtycke. Noll är noll. Har man nolltolerans mot alla främlingsfientliga, rasistiska kommentarer så ska varje person som uttalar sig främlingsfientligt eller rasistiskt uteslutas. Även om det är ”skämt”.

Vi tycker att det är självklart. Vi tycker att det betyder något. Dom tycker att det låter bra. Dom tycker inte att det betyder någonting.

Det går förstås vara extremt invandringskritisk utan att vara varken främlingsfientlig, rasistisk eller ”skämta” om varken judar eller muslimer eller mörkhyade.

Så här i oktober 2016 borde stå klart för alla att Sverigedemokraterna inte är ett parti som ens är nära att klara det. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt