Annons:

VH:s lag slås troligen i spillror – pusslet måste börja läggas nu

Morgan Persson är helt grön som sportchef. Mycket talar för att han får en mardrömsstart på den karriären i Vimmerby Hockey. Inte för att han inte klarar av uppdraget utan för att spelarna har varit för bra. Nu måste han istället börja lägga de ”enkla” pusselbitarna.

Annons:

När Daniel Stolt, en erkänt stark lagbyggare, lämnade för allsvenska IK Oskarshamn valde Vimmerby Hockey att kontraktera Morgan Persson som ny sportchef. Ett val som förvånade många. Persson har ingen erfarenhet alls från någon tidigare liknande roll och på seniornivå har 43-åringen bara fungerat som assisterande tränare.

 Höga krav

Om han kommer att lyckas eller misslyckas i sitt nya uppdrag får tiden utvisa. Jag är egentligen bara säker på en sak och det är att skåningen har drivet som krävs för att ge sig själv chansen att lyckas. Jag tror också att hockeykunnandet finns där.

Samtidigt är det inget enkelt uppdrag han har kastats in i. Vimmerby Hockeys ledning och lagets supportrar är vana vid att laget ska ta sig till Allettan och efterföljande playoff. Kraven på Morgan Persson kommer att vara därefter.

Horsky är nyckeln

Perssons utmaning ligger i att det framgångsrika laget från säsongen 2018/19 riskerar att slås i spillror. Sannolikheten att det gör det är till och med mycket stor.

Med stor säkerhet finns det allsvenskt intresse för klasspelarna Tomas Rydén, Hampus Harlestam, Måns Carlsson, Ludvig Jardeskog och boxplayspecialisten Mattias Wigley. Jag tvivlar på att någon av dem spelar i VH-tröjan nästa säsong även om osvuret alltid är bäst.

Dessutom finns det ett stort frågetecken för succétränaren Phil Horsky. Att få hans namnunderskrift på ett kontrakt är troligen viktigare än någon av de tidigare nämnda spelarna. Horsky själv vill tona ned sin roll, men jag är helt övertygad om att hans kunnande, driv och ledarskap låg bakom VH:s starka säsong. Innan seriestart var jag högst tveksam till att laget Horsky hade att jobba med ens skulle mäkta med att ta sig till Allettan. Det blev en förstaplats i grundserien och sedermera uttåg i playoff tre.

En stabil ryggrad

Vimmerby har sedan tidigare Oskar Carlsson och Martin Jönsson på kontrakt över nästa säsong. Nu måste Morgan Persson börja lägga dit pusselbitarna på egen hand. Att spelare som är aktuella för spel i Hockeyallsvenskan vill avvakta en tid är fullt förståeligt och därför behöver Persson börja med ”enklare” pusselbitar. Då tänker jag inte minst på kulturbärare och egna produkter i Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Pelle Ström. Tillsammans med Oskar Carlsson utgör de en ryggrad som nästan garanterar att VH blir att räkna med även i framtiden,

En spelare som steg rejält i mina ögon under säsongens gång är Oliver Kempainen och här bör det gå att få till ett snabbt avslut. Detsamma gäller för Oscar Gustafsson.

Jag hoppas också att Morgan Persson går ”all in” på det sena backförvärvet från HC Dalen, Kevin Karlsson. Han har alla möjligheter att växa ut till en publikfavorit i ”Tigerkulan” i höst.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt