Annons:

KRÖNIKA: Ett lag blir inte mer sevärt än så här – dags för publiken att hitta tillbaka

Dackarna bjöd på bra underhållning i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

KRÖNIKA: Ett lag blir inte mer sevärt än så här – dags för publiken att hitta tillbaka

Visst, Dackarna saknar storstjärnorna Maciej Janowski och Greg Hancock. Inte har Målillaklubben haft vädret med sig i inledningen av säsongen heller. Det har varit svinkallt, för att tala klarspråk.
Men nu är det väl ändå dags för publiken att hitta tillbaka till G&B Arena? Få lag, om ens något, kan underhålla publiken på samma sätt som det här dackelaget.

Annons:

Dackarna hade fram tills i kväll verkligen fått en bedrövlig start på den här säsongen. Guldfavoriten gick till att se ut som ett bottenlag över i stort sett en natt. Det var nog så många kände när Greg Hancock tog timeout efter att hans fru insjuknat i cancer och Maciej Janowski dragit på sig en nyckelbensfraktur.

Bara 3 500 åskådare – totalt

Inte blev det bättre när hemmapremiären väl skulle köras i torsdags. Regn i luften och svinkallt lockar inte direkt ut den breda publiken. Lägg till avsaknaden av Hancock och Janowski på det och publiksiffran stannade på dryga 1 500 åskådare.

I kväll var det något helt annat. Jag menar, vi slapp i alla fall regn och det var riktigt varmt (ironi). Superstjärnorna Hancock och Janowski saknades allt jämnt och publikfesten uteblev. Precis över 2 000 personer såg matchen. Det får knappast någon i Dackarna att jubla. Faktum är att de här båda publiksiffrorna är två av de sämsta på många år.

Tvekar aldrig

Innan Elitserien startade uttalade ordföranden Tomas Karlsson att målsättningen var att slå förra årets publiksnitt på runt 3 700 åskådare per match. För att tala klarspråk: det ser kört ut redan nu och fortsätter det så här kan det bli illavarslande.

Nu handlar det om att få publiken att förstå hur bra och sevärt Dackarnas lag faktiskt är – även utan Greg Hancock och Maciej Janowski. Frågan är om laget inte är ännu roligare att titta på med nuvarande uppställning:

* Vaclav Milik är en starter av världsklass och är stenhård ute på banan – i alla lägen.

* Nu blev det ingen större poängskörd för Frederik Jakobsen i kväll, men vilken glöd han har och vilken fighter den unge dansken är.

* Oliver Berntzon då? I kväll var Anderstorpssonen glödhet och bjöd på flera hypervassa körningar. Kan ge sig in i vilken situation som helst utan att tveka. Publikfriare av högsta klass.

* Jacob Thorssell må vara lite ojämn, men är en stundtals briljant förare som kan växa rejält under säsongen.

* Patryk Dudek har inte haft den bästa säsongsstarten, men bara det faktum att han kom till Målilla rejält blåslagen, trots att det är GP-premiär på lördag, visar på vilket klubbhjärta han besitter.

* Virserumssonen Joel Kling verkar ha gjort till sin grej att vinna det så kallade reservheatet. Har han mer att ge framöver?

* Lite i bakgrunden av Vaclav Milik gjorde Artur Czaja en klassdebut i kväll och tappade bara en poäng på sina tre heat. Påminde om Milik: snabb från start och stenhård i fyra varv.

Bara segrar kan locka

För Dackarna var det oerhört viktigt att bevisa att man faktiskt har ett lag som fortfarande kan vinna speedwaymatcher i kväll. Och framförallt har man ett lag som kan bjuda på underhållning som få andra.

Just vinsten var dock, så klart, kvällens stora grej. Det är bara genom att bli ett vinnande lag som man kan locka publiken till arenan igen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt