Annons:

Dackarna hade en superchans - men slarvade bort den

En hel del talade för formstarka Dackarna i kvällens bortamatch mot Piraterna. Men det blev ingen seger. Istället blev det pannkaka av alltihop. Dackarna hade en superchans att koppla greppet om plats i SM-finalen, men slarvade bort den.

Annons:

Dackarna hade åtta segrar på de nio senaste matcherna.

Piraterna saknade skadade storstjärnan Piotr Pawlicki.

För bara ett par veckor sedan vann Dackarna en gastkramande tillställning i Motala - med en poäng. Förra veckan segrade Dackarna med 14 poäng på hemmaplan.

Jo då, en hel del talade för Målillalaget inför kvällens fajt. Men väl på plats i Motala var det i stort sett ingenting som fungerade. 

Upprepade inte succén

Rune Holta tog en poäng. Underkänt.

Mikael Max tog fyra poäng - som reserv. Underkänt.

Patryk Dudek stannade på sju poäng på fem heat. Underkänt, för ovanlighetens skull.

Alex Johansson lyckades inte upprepa bedriften från förra veckan. Det var å andra sidan ingen som hade räknat med det.

GP-stjärnan Maciej Janowski var, för en gångs skull, starkast i Dackarna. Lite komiskt, kan tyckas.

Det här var en kväll där Dackarna hade en jättechans. En jättechans att skapa en fyrpoängslucka ned till Piraterna och Indianerna. Det var egentligen aldrig nära att bli så.

Dåliga starter avgörande

Det är inte särskilt svårt att analysera den här matchen. Dackarna tappade segerchansen redan vid startgrinden. Och de gånger bortaförarna inte tappade där gjorde de det i startsvängen.

Dackarna förtjänar svidande kritik den här kvällen. Men Piraterna förtjänar nog ännu mer beröm. När Piotr Pawlicki lämnade återbud på måndagen trodde många att Motalalaget skulle inkassera en ny förlust. Istället höjde sig Piraterna i en jobbig situation och frågan är om det var Dackarna som var under isen eller om det helt enkelt var så att hemmalaget helt enkelt var otroligt bra. Sanningen ligger nog någonstans mittemellan.

Fallerade på reservsidan

Själv såg jag att det här var en 50/50-match från start. Det räckte för att göra det till en superchans för Dackarna. Men:

* Greg Hancock körde som den VM-ledare han är.

* Peter Kildemand visade GP-klass.

* Jonas Davidsson var så där grymt bra som han bara kan vara på en enda bana i hela världen.

De tre tog tillsammans 35 poäng. Ändå var det inte där som Piraterna vann den här matchen. Det gjorde de på reservsidan. Mikael Max och Alex Johansson körde in fyra poäng. Fredrik Engman och Anton Rosén stannade på tretton.

På något vis var det ändå fint att genomtrevlige Anton Rosén fick kliva fram. Hans heatseger i det fjärde heatet angav definitivt tonen för den här matchen.

Dackarna då? Glöm den här kvällen. Nästa vecka kommer nya chanser. Då krävs minst en seger i dubbelmötet mot Indianerna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt