Annons:

Mikael Max hyllade lagsammanhållningen efter Dackarnas superstart

Mikael Max, till höger, gjorde en strålande match för Dackarna. Foto: Simon Henriksson

Mikael Max hyllade lagsammanhållningen efter Dackarnas superstart

Dackarna krossade Piraterna i den första matchen i slutspelsserien. Då hyllade rutinerade Mikael Max hela laget. – Jag har trott på det här laget hela tiden. Lagsammanhållningen är vår styrka, säger Mikael Max efter 52-38 på hemmaplan.

Annons:

För ett par månader sedan var det inte många som trodde att Dackarna skulle nå slutspel. Men avslutningen på grundserien var fenomenal. Med sju segrar på de åtta sista matcherna säkrade Målillalaget slutspelsplatsen i det allra sista heatet.

Hyllade Alex körning

I kväll drog slutspelet igång - och Dackarna har uppenbarligen konserverat formen. 52-38 hemma mot Piraterna var ett styrkebesked. Många imponerade i hemmalaget, en av dem var Mikael Max, som körde in 10+2 poäng på sina fem heat.

– Hela laget gjorde det bra, alla tog de viktiga poängen. Vi gick ut hårt från början med (Patryk) Dudeks seger i det första heatet. Och sen tog jag och Alex (Johansson) en femetta i det andra heatet. Alex körde verkligen jättebra där, det var skönt för både honom och laget, säger Mikael Max.

Hur nöjd är du med din egen insats?

– Väldigt nöjd. Målet är alltid att ligga på sex till åtta poäng på fyra heat och det klarade jag ju lätt i dag.

”Stor skillnad”

Vid sidan av Mikael Max var Patryk Dudek Dackarnas allra bästa förare. Polacken tappade bara en poäng.

Vad är det som gör Dackarna så bra?

– Jag tycker att lagsamanhållningen är vår styrka. Jämför jag med förra året är det stor skillnad. Jag har trott på det här laget hela tiden. Vi hade en tuff start på säsongen, men jag tycker inte att vi körde så illa som det såg ut poängmässigt.

Vad betyder den här starten på slutspelsserien?

– Nu har vi fått den start som vi ville ha. Det var viktigt att markera, inte minst för varandra, att vi vill vara med i det här. Och för mig var det viktigt att visa vägen.

”Gjorde det jävligt bra”

Piraterna hade förstås en jobbigare kväll. Lagledare Stefan Andersson Skill gav bara Peter Kildemand, Greg Hancock och Fredrik Engman godkänt.

– Dackarna gjorde det jävligt bra. Samtidigt är jag besviken på de små misstag som vi gjorde. I det andra heatet till exempel, det är inte okej att ha 5-1 i ingång av första sväng och att det blir till 1-5 ett par sekunder senare. Jag tycker att det här är en match som vi ska vinna, men Dackarna åker verkligen på rulle nu, säger Stefan Andersson Skill.

Pawlicki kraschade

Piraternas stjärna Piotr Pawlicki kraschade i sitt första heat och stod sedan inte alls att känna igen. Polacken körde bara in en poäng under kvällen.

– Jag skyller inte den här förlusten på Pawlickis skada. Vi gjorde helt enkelt bort oss för mycket. Dackarna vann välförtjänt och kommer bli farliga.

Hur mår Pawlicki nu?

– Han är mörbultad. Så här i efterhand kan jag ångra att han fick åka sitt tredje heat. Men jag tror inte att det ska vara någon fara till nästa tisdag.

Stefan Andersson Skill öppnar upp för förändringar till nästa veckas retur i Motala.

– Det måste bli förändringar. Jag hade till exempel hoppats mycket mer på Robert Miskowiak i kväll.

Fakta

Dackarna-Piraterna 52-38

Poäng, Dackarna:

Patryk Dudek 14

Mikael Max 10+2

Maciej Janowski 9+1

Rune Holta 6+3

Peter Ljung 6+1

Kacper Gomolski 4

Alex Johansson 3

 

Poäng, Piraterna:

Greg Hancock 14

Peter Kildemand 11

Fredrik Engman 7+2

Jonas Davidsson 3

Robert Miskowiak 2+1

Piotr Pawlicki 1

Viktor Palovaara 0

 

Publik: 3 789

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt