Annons:

Två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel efter gårdagens storbråk i Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

TVÅ PERSONER ANHÅLLNA EFTER STORBRÅKET I VÄSTERVIK

Flera personer hamnade i bråk utanför Willys i Västervik på fredagskvällen. Två personer greps på sena fredagskvällen och anhölls på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel i natt. 

Annons:

Det var ett större bråk mellan flera personer som inträffade i Västervik i går kväll. Polisen rapporterade om att tillhyggen användes i bråket och minst tre personer anträffades med skador, varav två fick stick- eller skärskador och fördes till sjukhus med ambulans. 

En man i 25-årsåldern och en pojke under 18 år men över 15 år greps misstänkta för försök till mord. 

Nu meddelar Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten, att de två personerna är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. 

– De är inte längre misstänkta för mordförsök. Under en utredning kan rubriceringar ändras och nu är det grov misshandel. Det finns fem målsäganden och jag har inga uppgifter om målsäganden, säger Annika Collin. 

Kniv användes vid bråket

Mannen och pojken anhölls vid 03.30-tiden under natten mellan fredag och lördag. Det har också lämnats in en begäran om offentlig försvarare till de två misstänkta anhållna personerna.

Hur ställer sig de anhållna personerna till anklagelserna?

– Det har jag ingen uppgift om.

Har polisen kunnat höra de skadade personerna?

– Det som händer nu är att förhör kommer hållas med både målsäganden, vittnen och misstänkta. Tidpunkter för när förhören äger rum har jag ingen uppgift om. 

Vad har legat bakom bråket?

– Nej, det har jag ingen uppgift om och det är inget som åklagaren går ut med i nuläget. 

Kan du säga något mer om själva händelsen?

– Åklagaren säger att olika tillhyggen har använts, i alla fall kniv. Vi får se vad utredningen visar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt