Annons:

Foto: Genrebild

Ska ha sparkat och slagit kvinna i huvudet – nu åtalas mannen från Vimmerby

En man bosatt i Vimmerby åtalas för att vid två tillfällen ha misshandlat en kvinna. Bland annat ska han ha utdelat slag och sparkar mot både hennes kropp och huvud.

Annons:

Åtalet som lämnades in till Kalmar tingsrätt av kammaråklagare Jacob Semark tidigare i veckan avser två fall av misshandel. Misstänk är i båda fallen en man i 50-årsåldern bosatt i Vimmerby, och målsägande är en kvinna i 45-årsåldern. Även hon är bosatt i Vimmerby.

Den första misshandeln ska enligt åtalet ha inträffat på en adress i Vimmerby någon gång mellan 1 november 2018 och 30 november 2018.

Mannen ska då ha misshandlat kvinnan ”genom att utdela slag och sparkar mot hennes ben, axlar, kropp och huvud samt genom att kasta tallrikar mot hennes kropp och huvud". Kvinnan ska då ha orsakats blåmärken och smärta.

Fick blåmärken och smärta

Den andra misshandeln ska enligt åtalet ha inträffat på samma adress mellan den 1 och 2 november 2020. Mannen ska då ha slagit och sparkat kvinnan på hennes armar och ben – även då så blåmärken och smärta uppstod.

Utöver förhör med målsäganden och den tilltalade har åklagaren kallat tre vittnen angående deras iakttagelser av händelserna och i syfte att bevisa åtalet.

Bland övrig bevisning har åklagaren också åberopat fotografier för att bevosa den andra åtalspunkten.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt