Annons:

Foto: Genrebild

JUST NU: TÅGVAGN BRANN I KVÄLL – POJKAR TAGNA PÅ BAR GÄRNING

Förra måndagen brann en tågvagn på den gamla stationen i Silverdalen. I kväll var det dags igen. När polisen kom till platsen anträffades två unga pojkar, som erkände kvällens brand direkt.

Annons:

– Vid klockan 17.19 fick vi in att någon hade sett två pojkar ta sig in på järnvägsområdet. Det i sig är både otillåtet och farligt, berättar Richard Lundqvist, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Malmö.

– Vi skickade en patrull till platsen samt säkrade att det var tågstopp på sträckan, vilket även ska ha skett från trafikledningscentralen. Det kom också larm om att det hade eldats inne på området, och när vi kom dit så anträffades två pojkar på platsen. Båda är under 15 år och har erkänt.

Ett ärende för socialen

I och med att ingen av pojkarna är straffmyndiga upprättas nu en anmälan av polisen och sedan lär det med all sannolikhet bli ett ärende för socialen

Larmet om branden i en gammal tågvagn kom först 19 minuter efter att polisen fått sitt larm, klockan 19.38. Michael Hesselgård är räddningschef i Hultsfred:

– När vi kom fram hade polisen redan tagit pojkarna som tänt på tågvagnen och de hade erkänt direkt.

Hur pass allvarlig var branden?

– Den var inte stor alls, utan vi släckte den fort. Polisen hade försökt släcka den när de kom, men de hade inget vatten med sig.

Oklart samband med måndagens bränder

I måndags brann det på samma ställe, men då var branden betydligt mer omfattande – då brann det på flera ställen plus att en mindre skogsbrand hade startat inte långt där ifrån. Ännu vet man inte om bränderna på tågområdet har något samband.

– När vi pratade med pojkarna nu i kväll så sa de att de inte hade något med måndagens bränder att göra, men vi är ju ganska säkra på att även dessa var anlagda. Nu får vi hoppas att allt får ett stopp i och med detta, och att det blir något bra av det till slut, säger Michael Hesselgård.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt